Καταθέστε τώρα την τροπολογία για τους συναδέλφους μας που κατετάγησαν τα έτη 1990-1992

Αθήνα, 21 Δεκ 2014
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
ΠΡΟΣ τους
 
Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Αντώνη Σαμαρά
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Κε Πρόεδρε, κε Αντιπρόεδρε, κε Υπουργέ.
Με ενδιαφέρον αναγνώσαμε στο δημοσιογραφικό blogOnAlert, άρθρα της 17-12-2014 με τίτλους:
-    «Μπλόκο τρόικας στο ασφαλιστικό στρατιωτικών – Αναβολή στην ρύθμιση που είχε ανακοινώσει η Γεννηματά», όπου μεταξύ των άλλων ανέγραφε: «…. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-95 δεν περνάει, το σχετικό δε νομοσχέδιο είναι έτοιμο στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά δεν μπορεί να κατατεθεί στην Βουλή λόγω τρόικας, η οποία έχει βάλει μπλόκο σ΄ όλες τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τα ασφαλιστικά, όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά και άλλων κλάδων…..» και
-    «Μπάζει η Άμυνα στις επιθέσεις της τρόικας! Γιατί μας αφορά όλους το χακί ασφαλιστικό», όπου μεταξύ των άλλων ανέγραφε: «…. το θέμα που αποκάλυψε το OnAlert. grσχετικά με το «κόλλημα» που υπάρχει στη ρύθμιση του ασφαλιστικού όσων κατετάγησαν στις ΕΔ την περίοδο 1990-95, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ΄ όση του δίνουν όσοι βρίσκονται εκτός στρατεύματος. Και αυτό γιατί αποδεικνύει ότι τα «δεσμά» είναι τόσο σφιχτά και οι δανειστές μας έχουν μπει ακόμη και στον «σκληρό πυρήνα» του κράτους, την Εθνική Άμυνα!....».
Κύριοι.
Η ανάγνωση των ανωτέρω προκάλεσε έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια στους συναδέλφους μας που εντάσσονται στην ανωτέρω νομοθετική προσπάθεια, αλλά και όλους τους Έλληνες στρατιωτικούς εν γένει, με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πρόσφατη υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας τους Συμβουλίου της Επικρατείας, που αρνείστε μέχρι και σήμερα να εκτελέσετε πλήρως και ορθώς, με αποτέλεσμα να ωθείτε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να ζητήσουν, για μια ακόμη φορά δικαστική συνδρομή, με την κατάθεση μαζικών αγωγών, τοποθετεί τις Ένοπλες Δυνάμεις στην πραγματική τους θέση, στο σκληρό πυρήνα του Κράτους.
Αν και στο παρελθόν ακούστηκαν από μέρος υμών άστοχες φράσεις για των σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίες μάλιστα άγγιξαν τα όρια των ποινικά κολάσιμων πράξεων, όπως «αυτιστικοί», «αντιπαραγωγικοί», «γραφειοκράτες», εντούτοις, σας υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αυτοί που νυχθημερόν φυλάττουν Θερμοπύλες για να μπορείτε εσείς να διοικείτε με τη βούληση του Ελληνικού λαού. Πρέπει να καταλάβετε όμως ότι διοικείτε το Ελληνικό Κράτος και τους πολίτες του, πιστοί στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα της Ελληνικής πολιτείας, για τα οποία δώσατε όρκο μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο. Εντολοδόχος είναι ένας και μοναδικός. Ο Ελληνικός λαός, τον οποίο οφείλουμε όλοι οι λειτουργοί να σεβόμαστε και να υπακούμε. Και εμείς. Και εσείς.
Η αντιμετώπιση του, ήσσονος για εσάς αλλά μείζονος για εμάς, προβλήματος που γέννησε ο συνταξιοδοτικός νόμος 3865/2010 για τους συναδέλφους μας που κατετάγησαν τα έτη 1990 – 1992 και η μονομιάς διαφοροποίησή τους από τους «παλαιούς» ασφαλισμένους, με την ωμή παρέμβαση των Τροϊκανών, οι οποίοι, ασφαλώς, κατά την άποψή μας, εξυπηρετούν ξένα και όχι Ελληνικά συμφέροντα, μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί.
Θεωρούσαμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα υπήρχε ψήγμα αντίστασης και οριοθέτησης κόκκινων γραμμών στα θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και προφανώς διαπραγματεύεστε με την Τρόικα. Έχουμε, πλέον, αντιληφθεί ότι καμιά κόκκινη γραμμή δεν υπάρχει. Απλώς εκτελούμε. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί. Οι ενέργειες απαξίωσής τους διαδέχονται η μία την άλλη.  
Ωστόσο υπάρχει ακόμη χρόνος. Δεν σας αφαιρέθηκε η νομοθετική εξουσία.
Κε Αναπληρωτά Υπουργέ Οικονομικών.
Καταθέστε άμεσα την τροπολογία που σας παραδώσαμε κατά τη συνάντησή μας τον Αύγουστο του 2014, για τους συναδέλφους μας που κατετάγησαν τα έτη 1990-92, με την οποία σας παραθέσαμε τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν προκαλείται οικονομική ζημία για το Κράτος, αλλά όφελος, στοιχεία για τα οποία οι παράγοντες του ΓΛΚ που ήταν παρόντες αναρωτήθηκαν και ενθουσιάστηκαν.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
6937087925
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά