ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Οι στρατιωτικές σχολές και τα Σώματα ασφαλείας θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την όραση των υποψηφίων προς εισαγωγή. Μια διαθλαστική ανωμαλία αποτελεί κριτήριο απόρριψης, ακόμη κι αν ο υποψήφιος πληρεί όλα τα υπόλοιπα κριτήρια εισαγωγής του σε αυτές τις σχολές.

Τα κριτήρια διαφοροποιούνται ανάλογα με την κάθε Στρατιωτική Σχολή, ανάλογα με τις απαιτήσεις εργασίας των στελεχών της. Σε κάποιες γίνονται δεκτοί υποψήφιοι που έχουν οπτική οξύτητα 10/10 ακόμη και με γυαλιά ή φακούς επαφής, αλλά σε κάποιες άλλες είναι αναγκαία αυτή η οπτική οξύτητα να επιτυγχάνεται χωρίς βοηθητικά μέσα (γυαλιά, φακούς επαφής).

Πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι στις περισσότερες σχολές γίνεται δεκτός ο υποψήφιος που έχει κάνει διόρθωση με laser. Σε κάποιες σχολές, για να γίνει δεκτός ο υποψήφιος, υπάρχει η προϋπόθεση η διόρθωση της μυωπίας του με laser να έχει γίνει με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Εξαίρεση αποτελεί ο κλάδος των Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, που έχει πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια οράσεως και δεν επιτρέπεται ούτε η διόρθωση με διαθλαστική επέμβαση laser.

Ακόμη κι αν υποψήφιος επιτυγχάνει οπτική οξύτητα 10/10 με γυαλιά ή φακούς επαφής, αν έχει μυωπία υψηλών βαθμών (διαφορετικά κριτήρια ανά σχολή), ο υποψήφιος αποκλείεται. Και σε αυτές τις περιπτώσεις (πλην Ιπταμένων Ικάρων) η λύση δίνεται με διόρθωση με laser. 

Περισσότερες πληροφορίες- Πηγή:

http://lasermiopias.gr

Έλενα Κεφάλα, MICOpth

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Αθανασιάδη 3-5 – Αθήνα (στάση metro Αμπελόκηποι)

τηλ. 210 645 89 59

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά