Να επιστραφούν 460 εκατ. ευρώ στους ενστόλους λέει το ΣτΕ

Το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και το 1 δισ. στην περίπτωση που προστεθούν τα αναδρομικά που πρέπει να δοθούν στους δικαστές - που έχουν ήδη δικαιωθεί - αλλά και στους εκπαιδευτικούς, η υπόθεση των οποίων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θηριώδες αυτό ποσό αυτό προκύπτει έως εξής: Τα αναδρομικά από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2012 είναι 90 εκατ. ευρώ και οι μόνιμες περικοπές του 2013 είναι 230 εκατ. ευρώ.
Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 100 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις των ενστόλων αλλά και έξτρα 50 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την επίπτωση της μείωσης των αποδοχών τους στις μισθολογικές προαγωγές τους. Φυσικά εκτός από αυτά τα 460 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και για τα περίπου 350 εκατ. ευρώ που αφορούν το 2014 και είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό.
Ο πονοκέφαλος είναι διπλός για την κυβέρνηση, αν συνυπολογιστεί και η πρόσφατη απόφαση του μισθοδικείου που προβλέπει την αποκατάσταση των μισθών και των δικαστικών. Πρώτοι υπολογισμοί του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν πως αν γίνει αυτό η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό θα αφορά άλλα 200 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας στον RealFm 97,8, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για αμετάκλητη απόφαση την οποία «δεν μπορεί το κράτος να μην εφαρμόσει, γιατί θα κινδυνεύσει να πληρώσει υπέρογκους τόκους».
Πηγή: Real.gr
dikaiologitika.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά