Γιατι σε μερικά στρατόπεδα είναι καλό το φαγητό και σε άλλα όχι;


Ύστερα από έρευνα που έκαναν τα "Στρατιωτικά θέματα", διαπιστώσαμε ότι οι απόψεις για το φαγητό στις ΕΔ είναι ποικίλες. Σε άλλα στρατόπεδα είναι καλό σε άλλα όχι και θησαυρίζουν τα delivery. Επίσης ένα θεματάκι υπάρχει και με το φαγητό στις Λέσχες Αξιωματικών.

Το πιο πιθανό σύμφωνα με την έρευνα είναι γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη κατάρτιση του μάγειρα.
Και αυτό δεν το λεμε να θίξουμε τους μόνιμους μάγειρες. Αλλά όπως όλα τα επαγγέλματα έχουν συνεχή κατάρτιση έτσι θα έπρεπε να γίνονται και σε αυτούς περισσότερη εκπαίδευση γιατί η σίτιση και η οικονομία πάνω σε αυτή είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Άραγε πήραν ποτέ την γνώμη κάποιου ειδικού για να δείξει τον σωστό δρόμο προς το σωστό φαγητό και την οικονομία τροφίμων? Πόσοι από αυτούς γνωρίζουν την τεχνική ανακύκλωσης τροφίμων;
Δεν θα έπρεπε ένας καταξιωμένος σεφ να τους μιλήσει και για αυτό; Με αυτή την τεχνική εξοικονομείται πολύ χρήμα και δεν πετάγεται τίποτα!!

Πόσοι από τους στρατιωτικούς μάγειρες έχουν την τεχνική κατάρτιση; Τι προσφέρει η στρατιωτική σχολή στο Γύθειο και πόσο καλά εκπαιδεύει και μήπως θα έπρεπε να τους καλεί κάθε λίγο για παραπάνω εκπαίδευση και τρόπους με τους οποίους οι στρατιωτικοί να μην επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ για φαγητό; Με σωστή επαγγελματική κατάρτιση και εξειδικευμένα σεμινάρια στην κουζίνα  θα καταφέρουν οι ΕΔ να προσφέρουν ποιότητα και λιγότερα λειτουργικά έξοδα στον τομέα του συσσιτίου. Θέλει εξειδικευμένα σεμινάρια ανακύκλωσης φαγητού από έμπειρους σεφ.

Yπάρχουν έμπειροι και εξειδικευμένοι σεφ στις ένοπλες δυνάμεις μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων ελλάδος η οποια θα μπορουσε να πιστοποιεί και τα μενου των ενόπλων δυνάμεων....

Ας δοθεί μια λύση σε αυτόν τον τομέα και ας γίνεται το delivery από τις λέσχες αξιωματικών. Ας αξιοποιηθούν οι λέσχες καλύτερα σαν καφετέριες, σαν ταβέρνες, σαν delivery. Ούτε ένα ευρώ να μη φεύγει ανεκμετάλλευτο και πεταμένο.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά