ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Kατά τη διάρκεια του Δείπνου Εργασίας των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ,  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε παρέμβασή του για την κρίση στην Ουκρανία, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

 

«Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται και θα πάρει χρόνο για να ξεκαθαρίσει. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επιφανειακά και ως ένα ζήτημα ψυχροπολεμικών σχέσεων. Δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης Ανατολής και Δύσης. Έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της Ουκρανίας και στις μέρες μας αφυπνίζονται παλιές αντιπαλότητες, εθνοτικές διαφορές και αναβιώνει η εκδικητικότητα.

 

Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να απέχουν από πράξεις βίας και να ξεκινήσουν τον διάλογο προκειμένου να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση, που θα κατοχυρώνει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

 

Μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη, σταθερή και οικονομικά ανεπτυγμένη Ουκρανία σταθερά προσανατολισμένη στις δημοκρατικές αξίες και το κράτος δικαίου, έχει πρώτιστη σημασία για την Ευρωατλαντική ασφάλεια και σταθερότητα.

 

Η κρίση στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Συμμαχία πρέπει να προσεγγίσει την κατάσταση, προσεκτικά και ισορροπημένα. Ο ρόλος μας καθορίζεται από την Ειδική Συμφωνία Συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία. Υπό το πρίσμα και στο πλαίσιο αυτής της Συμφωνίας αποκλειστικά και με σκοπό την ανάπτυξη της σχέσης  μας με τη χώρα, θα διαχειριστούμε τη συνεργασία μας με το Κίεβο σε όλους τους τομείς.

 

Ως Συμμαχία, πρέπει να παρακολουθήσουμε με προσοχή τις εξελίξεις στη χώρα, καθώς και τη δράση άλλων διεθνών παραγόντων.

 

Διαχειριζόμενοι τα θέματα που αφορούν την Ουκρανία, πρέπει να διατηρήσουμε τις υφιστάμενες οδούς επικοινωνίας, συνεργασίας και διαβούλευσης με τους βασικούς περιφερειακούς παίκτες,  περιλαμβανομένης φυσικά της Ρωσίας.

 

Στην κατεύθυνση επιδίωξης των στόχων μας εγκρίνουμε το σχέδιο δήλωσης της Συμμαχίας».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά