ΔΗΛΩΣΗ ΥΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

«Οι νέες στρατηγικές προκλήσεις είναι εύλογο να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΝΑΤΟ και να αναζητούμε όλοι νέες μορφές συνεργασίας, νέες πολιτικές και νέες λύσεις για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας.
 
Η Ελλάδα συμμετέχει και παρεμβαίνει στις διαδικασίες αυτές με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, που σε τελευταία ανάλυση, αποβλέπουν στην ενίσχυση της Συμμαχίας, αλλά και το ρόλο της χώρας μας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή μας.
 
Πέρα και πάνω από την κρίση, η Ελλάδα παραμένει ο πιο σταθερός, ισχυρός και σταθεροποιητικός παράγοντας σε μια περιοχή αστάθειας που ξεκινάει-όπως βλέπετε-από την Ουκρανία για να τελειώσει στην Τυνησία.
 
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θίξαμε θέματα όπως οι προκλήσεις ασφαλείας στο θαλάσσιο χώρο με τη συνδρομή της χώρας μας στη Ναυτική Δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης. Να θυμίσω ότι είναι ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας-Προεδρία την οποία έχει αυτόν τον καιρό η Ελλάδα- η θαλάσσια προστασία. Θέματα που τέθηκαν βέβαια και από την Έλληνα πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.
 
Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Αφγανιστάν εν όψει της αποχώρησης της Πολυεθνικής Δύναμης.
 
Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, δόθηκε έμφαση στη δημοκρατική νομιμότητα, στο σεβασμό των δημοκρατικών αξιών και στο κράτος Δικαίου. Υποστηρίζουμε μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ουκρανία, προϋπόθεση για την Ευρωατλαντική ασφάλεια.

Σας ευχαριστώ».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά