Νέα "σφαλιάρα" στις αποδοχές στρατιωτικών - Τι χάνουν απόστρατοι του στρατού ξηράς

Δραματική μείωση των χρημάτων που λαμβάνουν οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς αναμένεται άμεσα. Το ΓΕΣ μετά από σχετικό έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ότι θα πρέπει να περικοπεί ίσως και κατά 50% η καταβολή του ΕΚΟΕΜΣ. Πρόκειται για ένα μέρισμα που λαμβάνουν από τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) οι απόστρατοι του Στρατού . Μέρισμα το οποίο ενίσχυε την “τσεκουρωμένη” για τα καλά πλέον σύνταξη.


Από τον έλεγχο που έκανε το ΓΕΣ προέκυψε ότι “λεφτά δεν υπάρχουν” και πως μόνη “λύση” για να συνεχιστεί να δίνεται “κάτι” είναι να μειωθεί το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ. Η ηγεσία του ΓΕΣ ενημερώθηκε τη Παρασκευή για το θέμα και επικρατεί μεγάλος προβληματισμός.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο όπως είχε αποκαλύψει το Onalert με άρθρο του Αντώνη Μυλωνάκη είχε προκύψει θέμα με το ΕΚΟΕΜΣ, για το οποίο είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ. Τότε είχε αποφασιστεί να ενσωματωθεί το ΕΚΟΕΜΣ στην μηνιαία σύνταξη . Όπως έγραφε τότε αυτό σήμαινε ότι “θα ενσωματώνεται στη μηνιαία σύνταξη και θα φορολογείται κανονικά στο εισόδημα. Δηλαδή και θα ανεβάζει το ύψος του εισοδήματος και θα ανεβάζει κλίμακα και το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ θα μένει το μισό τελικά”.

Δυστυχώς δικαιώθηκε. Το ΕΚΟΕΜΣ μένει μισό.

Πως “έπεσε έξω” και το ΕΚΟΕΜΣ;

Ο Ηλίας Νατσιούλας οικονομικός αξιωματικός και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας είχε εξηγήσει με άρθρα του το πρόβλημα. Έγραφε:

“Να το επαναλάβω ότι όποιος καθίσταται μερισματούχος μετά το 1997 δικαιούται μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ για όσα είναι τα έτη που δικαιούται μέρισμα στο ΜΤΣ. Δηλαδή εάν ένα στέλεχος αποστρατεύτηκε το 1998 με 35 έτη μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ και μέρισμα Αντιστράτηγου, για το ΕΚΟΕΜΣ θα έχει καταβάλλει ως εν ενεργεία εισφορές 1 μόνο έτους αλλά θα λαμβάνει μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ 35 ετών, όσο δηλαδή και για το ΜΤΣ. Για τα προηγούμενα 34 έτη που λαμβάνει μέρισμα δεν θα έχει καταβάλλει εισφορές”.

Δεν ήθελε και πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι έρχεται “κανόνι”.


πηγή:www.onalert.gr

http://ekkentriko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_10.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά