ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ!!ΜΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ Νο 2

Με  απόφαση της 14ης Νοε 2013 το ΔΣ της ΕΑΑΣ σχετικα με προταση να ψηφιζουν για αναδειξη των Τ.Σ τα μελη των παραρτηματων της ΕΑΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ: «Το ΔΣ κατόπιν διαλογικής συζητήσεως επί του θέματος ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία τη συνέχιση εφαρμογής του άρθρου 5 του ΝΔ 1171/1972, βάσει του οποίου ο Πρόεδρος και τα μέλη των Τ.Σ. των Παραρτημάτων της Ενώσεως δεν αναδεικνύονται μέσω εκλογών, αλλά διορίζονται από το ΔΣ/ΕΑΑΣ, καθόσον δεν υφίσταται για την Έδρα η δυνατότητα παράκαμψης του νόμου, ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με την πρόταση ορισμένων Παραρτημάτων αυτής περί ανάδειξης των μελών των Τ.Σ. μέσω της διαδικασίας μυστικής δημοσκόπησης με κάλπη».
     Πλειοψήφησαν οι Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής (πρόεδρος) και τα μέλη Ανγος ε.α. Καρανίσας Θωμάς, Αντγος (ΕΛΑΣ) ε.α. Παρασκευόπουλος Ηλίας, Αστ. Υπδντης (ΕΛΑΣ) ε.α. Ντούφας Χρήστος, Σχης ε.α. Τσερπές Θεόδωρος, Ανχης ε.α. Φραγκούλη - Μπενάκη Ιωάννα, Ανχης ε.α. Μπέκου - Κατσέλη Ζωή και Ανθλγος ε.α. Τοτονίδης Νικόλαος.
     Μειοψήφησε το μέλος και Αναπληρωτής Δνων Σύμβουλος του ΔΣ Αντγος ε.α. Κρασσάς Ιωάννης, ο οποίος δήλωσε «Ναι υπέρ πιλοτικής εφαρμογής μυστικής δημοσκόπησης εφόσον υπάρχουν περισσότερο από 2 υποψηφιότητες και χωρίς να δημιουργεί υποχρέωση στο ΔΣ της ΕΑΑΣ τοποθετήσεως των πλέον δημοφιλών συμβούλων».

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ BLOG ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1.Πως η Ένωση Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας η οποία και αυτή λειτουργεί σύμφωνα με το ίδιο ΝΔ 1171/72, διενεργεί την ίδια ημέρα (εδώ και πολλά χρόνια) μυστική δημοσκόπηση με κάλπη και στα Παραρτήματα,;
2. Γιατί θα πρέπει να ψηφίζουμε ποιον θέλουμε να μας εκπροσωπεί στο ΔΣ της ΕΑΑΣ και όχι ποιον θέλουμε να μας εκπροσωπεί πχ στο Παράρτημα της Θεσσαλονίκης με 3.000 και πλέον αποστράτους (Να μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα).
3 Όλα αυτά τα χρόνια τα ΤΣ τα τοποθετούσε το ΔΣ της ΕΑΑΣ. Πιστεύει ότι όλα λειτουργούσαν σωστά; Είναι ευχαριστημένο;
4 Δε θέλουμε να σταματήσουν οι συνάδελφοι να τα βάζουν με την ΕΑΑΣ για δυσλειτουργίες των τοπικών παραρτημάτων αφού αυτοί θα τους έχουν ψηφίσει;
5 Δεν θέλουμε να σταματήσουν να ακούγονται φωνές περί "μυστικών συμφωνιών" για τις τοποθετήσεις ΤΣ ανά την Ελλάδα;
6 Γιατί μας φοβίζει η διαδικασία, αφού δεν υπάρχει τίποτε δημοκρατικότερο από τις δημοσκοπήσεις - εκλογές, τι στιγμή μάλιστα που ουδέν οικονομικό όφελος υπάρχει;
7 Μήπως όμως τελικά φοβόμαστε το αντίθετο; Μήπως έτσι αναδειχθεί ότι ο εθελοντισμός ακόμη και στις τάξεις των αποστράτων έχει πεθάνει; Μήπως φοβόμαστε ότι δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι όταν καταλάβουν ότι θα πρέπει να αφιερώνουν πολύ χρόνο από την προσωπική τους ζωή στις Ενώσεις - Λέσχες;  

και σχόλια αποστρατων:

"Αποφάσισαν έτσι γιατί απλά έτσι τους βολεύει. Μετά παραπονιούνται τάχα οι εκάστοτε πρόεδροι ότι δεν συμμετέχουν οι απόστρατοι στις εκλογικές διαδικασίες. Μα πως να συμμετέχουν, όταν τους επιβάλουν τους επί μέρους προέδρους και κυρίως όταν οι πρόεδροι άλλα υποσχέθηκαν - ας πούμε προεκλογικά- και τίποτε δεν έκαναν. Φαίνεται πήραν τα κόλπα της περιρέουσας πολιτικής ατμόσφαιρας και συμπεριφέρονται και αυτοί το ίδιο. Επόμενο ήταν να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε.."
"Το κλειστό λόμπυ, αγνοεί την πλειοψηφία. Και μετά έχουν και παράπονα. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει η συμμετοχή των πολλών, για να μπορούν να ελέγχουν τις καταστάσεις και τη σύνδεση του νέου ΔΣ"

"Οταν σκεφτόμαστε και ενεργούμε έτσι, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί οι πολίτες μας πετροβολούν και γιατί οι πλειονότητα των αποστράτων είναι αμέτοχη. Αυτό θέλουμε? Να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι γιατί έτσι ήταν από παλιά ή έτσι μας βολεύει? Διορισμένες διοικήσεις ενώσεων θυμίζουν σταλινικά ή φασιστικά καθεστώτα. Εν έτει 2013 εμείς αρνούμαστε να ανακαλύψουμε την ελεύθερη εκλογή..."Μα πως μπορουμε να μιλαμε για δημοκρατικες διαδικασιες σε μια Ενωση που λειτουργει με νομο της 7ετιας;Τον νομο αυτον τον υπογραφει ο Γ.Παπαδόπουλος,ο Στ.Πατακος και ο Ν.Μακαρέζος!!
Καταργηση εδω και τωρα αυτου του χουντικου νομου,αυτων των χουντικων ενωσεων!!!Καταργηση εδω και τωρα της υποχρεωτικης εγγραφης των αποστρατων στις ενωσεις αυτες,καταργηση της υποχρεωτικης εισφορας απ οτα μερισματα των αποστρατων υπερ ΕΑΑΣ!!Ελευθερια στην επιλογη των  αποστρατων σε ποια ενωση -σωματειο επιθυμουν να εγγραφουν!!!Να φυγουν ολα αυτα τα τρωκτικα που ειναι στις ενωσεις αυτες,με σκοπο την επιτευξη πελατιακων σχεσεων,ρουσφετιων και βολεματος των παιδων τους!!Δεν τους χρειαζεται ΚΑΝΕΙΣ!!!

greekarmyalert.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά