Σίτιση Στρατιωτικού Προσωπικού σε Στρατιωτικές Λέσχες


1.         Σας γνωρίζουμε οτι στην ηλεκτρονική σελίδα του  Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βιου Μάθησης έχει αναρτηθεί πρόγραμμα με θέμα «Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ».

 

2.         Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί κοινή δράση των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει, με θέμα: «Καθορισμός πλαισίου Παροχής Αμοιβαίων Διευκολύνσεων» και στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το έργο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

 

3.         Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στον οδηγό του προγράμματος αποφάσιστηκε να παραχωρηθεί στους αναπληρωτές εκπαιδευτές πρόσβαση σίτισης στις κατά τόπους Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ και χορήγηση τροφείων για τις υπηρεσίες σίτισης που έλαβαν. Με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΠΑ καθορίζεται το μέγιστο ύψος των ημερήσιων τροφείων που θα καταβάλλονται στους δικαιούχους σε 5,00 €.

 

 4.        Αν για παραδειγμα προσέρχεται καθημερινά (30 ημέρες) ο δικαιούχος  σε Λέσχη Αξιωματικών για σίτιση και συγκεντρώνει ημερήσιες αποδείξεις σίτισης 5 ευρώ για  ποσά που κατέβαλε στη Λέσχη Αξιωματικών, τότε αφού αποστείλλει τις αποδείξεις στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., κατά το πρώτο 10-ήμερο του επομένου μηνα, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα του εμβάσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 152,69 (Συμπεριλαμβάνεται και η μηνιαία εισφορά εγγραφής).

 

5.         Κατόπιν των παραπάνω προτείνεται να εξετασθεί η δυνατότητα να εφαρμοσθεί αντίστοιχο πρόγραμμα και για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες σε περιοχή εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας, ειδικά στην παραμεθόριο περιοχή και να του επιστρέφεται ποσό, μέχρι το ύψος των 5,00€ την ημέρα, αν σιτίζεται απο στρατιωτικές Λέσχες.

 

6.         Παρακαλούμε, σε περίπτωση σύμφωνης γνώμης σας, για την προώθηση του παρόντος εγγράφου στους αρμοδίους.

 

                         Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
 
Ηλίας Νατσιούλας
Λοχαγός (Ο)
6936773450, *715451
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Δημήτριος Κούτσικος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
6937449973,*788970

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά