Παρουσία ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην παράδοση της Πολεμικής Σημαίας του «Ιερού Λόχου» στη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή παράδοσης της Πολεμικής Σημαίας του «Ιερού Λόχου» στη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (13η ΔΕΕ) στο στρατόπεδο «Ανχη Φακίνου».

 

Στην τελετή παρόντες ήταν επίσης ο ΥΦΕΘΑ Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

 

Ο κ Αβραμόπουλος κατά την διάρκεια της τελετής απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

 

«Με τη σημερινή γεμάτη συμβολισμούς τελετή ανακαλέσαμε στη μνήμη μας μια από τις ηρωικότερες στιγμές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ο Ιερός Λόχος είναι μια παράδοση στην ελληνική ιστορία. Ανάγεται στο απώτερο παρελθόν, έρχεται να δέσει με ηρωικές πράξεις και θυσίες κατά την διάρκεια του αγώνα της ανεξαρτησίας και επικαιροποιείται πολύ πρόσφατα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Δείχνει κάτι ανώτερο και ευγενές.  Το βαθύτερο νόημα της άδολης αγάπης για την πατρίδα.  Και το παράδειγμα των αξιωματικών που για μια περίοδο παραιτήθηκαν των βαθμών τους για να υπηρετήσουν ως απλοί στρατιώτες το μεγάλο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μεταλαμπαδεύεται σήμερα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και περνά ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία.  Ότι πάνω από όλα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πατρίδα.

 

Σεβαστέ εκπρόσωπε της εκκλησίας, κύριοι αρχηγοί, βετεράνοι του Ιερού Λόχου, θα ήθελα σήμερα εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας να αποτίσω φόρο τιμής στην ηρωική αυτή πράξη και να πω ότι και εμείς ως εκπρόσωποι της πολιτείας και του ελληνικού λαού παίρνουμε αυτά τα μηνύματα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η πατρίδα.

 

Κύριε Αρχηγέ, η απόφασή σας να αποκαταστήσετε αυτό το κειμήλιο δίνοντάς του πάλι περιεχόμενο και νόημα, - γιατί όπως πληροφορήθηκα για πάρα πολλές δεκαετίες υπήρχε μεν αλλά ως σύμβολο ήταν παραμελημένο και ξεχασμένο - σας τιμά. Τιμά συνολικά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που σε πείσμα των καιρών και πάντοτε πιστή και συνεπής στο υπέρτατο αυτό καθήκον επικαιροποιεί αυτά τα υψηλά νοήματα.

 

Κύριε Διοικητά, η σημαία αυτή παραδίδεται σήμερα στη μονάδα σας.  Οι διαβεβαιώσεις που δώσατε πρωτύτερα είναι διαβεβαιώσεις πάνω από όλα προς την πατρίδα και θα ήθελα να σας συγχαρώ, γιατί μέσα από τα λόγια σας θυμίζετε σε όλους ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντοτε έτοιμες να ανταποκριθούν σε πνεύμα αυτοθυσίας, αυταπάρνησης στο όνομα του  υπέρτατου εθνικού καλού.

 

Δεν παραγνωρίζουμε ότι η σημερινή αυτή εκδήλωση γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας, το επισημάνατε και εσείς άλλωστε.  Γίνεται όμως και σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές για τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Θέλω εξ ονόματος της ελληνικής πολιτείας να σας διαβεβαιώσω ότι σε πείσμα των πιέσεων που μας ασκούνται από τη δημοσιονομική συγκυρία, όλοι μαζί, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, θα αμυνθούμε ώστε να μην υπάρξει τίποτα περαιτέρω που θα επιβαρύνει τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σήμερα ασκείτε τα καθήκοντά σας.

 

Και αυτό είναι ένα μήνυμα συνολικά προς την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων των βαθμίδων, σε ολόκληρη τη χώρα. 

 

Μέσα, σε αυτό το πνεύμα θα ήθελα και πάλι να σας συγχαρώ και να δώσω και εγώ τη διαβεβαίωση ότι κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε όλοι εμείς πάντοτε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο δικό μας χρέος. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

 

Και πάλι σας συγχαίρω και αποτίω ένα ακόμα μήνυμα τιμής και σεβασμού στους σπουδαίους αυτούς Έλληνες, στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κάποιοι εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται ανάμεσά μας και να τους πω ότι είναι χρέος μας να μη λησμονούμε, είναι υπέρτατο χρέος να τιμούμε και το κυριότερο να είμαστε και εμείς με τη σειρά μας, έτοιμοι να ανταποκριθούμε εάν ποτέ το καθήκον μας καλέσει μπροστά στον ευγενή αυτό σκοπό που όλοι μαζί υπηρετούμε.

 

Σας ευχαριστώ».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά