Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ – Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα πλοία


 

κε Υπουργέ.

 

Με τη σχετική (β) απόφαση, όπως τροποποιήθηκε – συμπληρώθηκε με τη (γ) όμοια, προβλεπόταν ότι οι αξιωματικοί – υπαξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία, ταξιδεύοντας ιδιωτικώς με τα ακτοπλοϊκά Ε/Γ πλοία όλων των γραμμών, δικαιούνταν έκπτωση 50% σε θέση ανάλογα με το βαθμό και σύμφωνα με τις εκάστοτε αντίστοιχα ισχύουσες διατάξεις για τους ταξιδεύοντες για υπηρεσιακούς λόγους, με την επίδειξη της Υπηρεσιακής Ταυτότητας.   

 

Αν και στην πράξη οι ανωτέρω ΚΥΑ δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ καθόσον, όπως μας εγνώσθη σε παλαιότερη αλληλογραφία μας με το (τέως) Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις δεν αποδέχτηκαν την εφαρμογή τους και προσέφυγαν, με σχετικές προσφυγές τους, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Με λύπη και έντονη απογοήτευση, για ακόμη μια φορά, αναγνώσαμε την (α) σχετική απόφαση του κ. Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου με την οποία απαλείφθηκαν οι παροχές εν γένει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (μόνιμο, θητείας και μαθητών παραγωγικών σχολών), χωρίς να γνωρίζουμε και να αντιλαμβανόμαστε εάν και κατά πόσο εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

 

Με το παρόν έγγραφό μας θέλουμε να σας μεταφέρουμε την έντονη αγανάκτηση που προκλήθηκε στους Έλληνες στρατιωτικούς, ο οποίοι, ήδη χειμαζόμενοι με άμεσες περικοπές στις οικονομικές απολαβές τους που ξεπερνούν το 50% και έμμεσες φοροεισπρακτικές πρακτικές, βλέπουν τις εναπομείνασες παροχές που η ίδια η Πολιτεία θέσπισε ως αντιστάθμισμα και ελάχιστη αναγνώριση του ρόλου που επιτελούν, αντί να καταβάλλεται προσπάθεια να δίδονται από κάθε κατεύθυνση, να γίνονται «βορά» στο παιχνίδι των αριθμών και στην ασφυκτική πίεση της Τρόϊκας που ζητά εναγωνίως «ζεστό χρήμα».

 

Κε Υπουργέ.

 

Ίσως τώρα εξηγείται η αναγγελία του ως άνω μέτρου περικοπών μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA την ίδια ημερομηνία (15-7-2013) με την υπογραφή της σχετικής (α). 

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι και οι καταστάσεις επιβίβασης μειώθηκαν σε μία (1) ανά έτος για το προσωπικό που υπηρετεί σε Μονάδα που δεν είναι πρώτη επιθυμία του, σας παρακαλούμε να:

 

     -      Παρέμβετε και να διορθώσετε την τυχόν παραδρομή του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και να επέλθει τροποποίηση της σχετικής (α) απόφασής του, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων στρατιωτικών (μονίμων, οπλιτών και μαθητών παραγωγικών σχολών) ως προσώπων που δικαιούνται έκπτωσης στους ναύλους των ακτοπλοϊκών πλοίων, κατά τις προβλέψεις της σχετικής (γ).

 

     -      Αναζητήσετε και μας γνωρίσετε τους λόγους που η σχετική (α) απόφαση εξαίρεσε τους Έλληνες στρατιωτικούς.

 

     -      Μας γνωρίσετε ποια η οικονομική επιβάρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο των παροχών των σχετικών (β) και (γ) αποφάσεων προς τους Έλληνες στρατιωτικών. Ζημιώθηκε ή όχι το Ελληνικό Δημόσιο;

 

     -      Μας γνωρίσετε εάν με τη σχετική (α) απόφαση ενισχύονται οι Έλληνες στρατιωτικοί (και κατά συνέπεια το δημόσιο συμφέρον) ή οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις. 

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και επανερχόμαστε στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου και δια ζώσης καταθέσουμε τα επιχειρήματά μας.

 

Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά