Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά από εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη‏


Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος τις δηλώσεις που αμφισβητούν την ιστορική αλήθεια του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και τους διωγμούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το πέρας της εκδήλωσης που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

 

«Καταρχήν θα πω ότι είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα, σε μία χώρα που έχει θρηνήσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από τη θηριωδία του ναζισμού, σε μία χώρα όπου οι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν και αυτοί θύματα αυτής της θηριωδίας, είναι απαράδεκτο να γίνονται δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητείται η ιστορική αλήθεια του Ολοκαυτώματος.

 

Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά του εβραϊσμού αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και με αυτή την έννοια πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στις συνειδήσεις όλων.

 

Ιδιαίτερα στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού, ο οποίος έχει υποστεί στη μακρά ιστορική του πορεία πολλές γενοκτονίες και πολλούς διωγμούς, με πιο πρόσφατους τους διωγμούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και βεβαίως τους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων του Πόντου.

 

Καλό είναι λοιπόν, να λάβουμε ως Ελλάδα, αλλά και ως διεθνής έννομη τάξη, όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε η ιστορική μνήμη να αποκαθίσταται στις πραγματικές της διαστάσεις».

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, μίλησε  με θέμα: «O Μακεδονικός Αγώνας και η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης χθες και σήμερα».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά