Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ‏


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

 

 

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

 

 

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Όπως ξέρετε, συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και ενέκρινε καταρχήν τη Νέα Δομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Νέα Δομή οδηγεί σε αυτό που λέμε ανασυγκρότηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με τι στόχο; Με στόχο να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο δυνατές, με ακόμη μεγαλύτερη αποτρεπτική ισχύ, για να θωρακίζεται πλήρως η κυριαρχία, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Πατρίδος μας. Η Νέα Δομή αποτελεί προϊόν μίας συλλογικής προσπάθειας που κράτησε  αρκετά χρόνια. Εμείς πήραμε τη σκυτάλη από αυτούς που προηγήθηκαν και κοιτάξαμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, δίνοντάς της το ουσιαστικό περιεχόμενο που επιχειρήθηκε από την αρχή.

Τι περιλαμβάνει αυτή η ανασυγκρότηση; Όχι μόνο δεν μειώνουμε, αλλά ενισχύουμε τις μάχιμες μονάδες. Συρρικνώνουμε, όμως, τις δομές διοίκησης εκεί που δεν χρειάζονται. Συρρικνώνουμε, δηλαδή, ένα μέρος αυτού που ονομάζεται “στρατιωτική γραφειοκρατία” εκεί που δεν εξυπηρετεί επιχειρησιακούς σκοπούς. Έτσι, με την εφαρμογή της Νέας Δομής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας θα είναι πιο δυνατές, πιο ευέλικτες, με συγκεκριμένες οικονομίες κλίμακας, για να μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα στην αποστολή που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα, το Έθνος και ο Λαός μας. 

Θέλω, όπως είπα, να ευχαριστήσω όλους που δούλεψαν διαχρονικά. Τις Ηγεσίες που παρέδωσαν η μία τη σκυτάλη αυτής της προσπάθειας στην άλλη. Να ευχαριστήσω τους επιτελείς, να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν επί χρόνια, νύχτα και μέρα, για να φέρουμε αυτό το έργο σε πέρας.

Θέλω, επίσης, να πω, ότι με την ευκαιρία της έγκρισης από το ΚΥΣΕΑ της Νέας Δομής, η οποία προηγουμένως πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων, σε δύο μακράς διαρκείας συνεδριάσεις και εγκρίθηκε, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω δημόσιο έπαινο και να πω πολλά ευχαριστώ από την καρδιά μου, στους χιλιάδες άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους Αρχηγούς, τους Στρατηγούς, τους απλούς Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, τους Στρατευσίμους, όλους, οι οποίοι βρέθηκαν το χειμώνα που πέρασε και βρίσκονται κάθε χειμώνα, με τα πόδια μέσα στη λάσπη στον Έβρο, που βρίσκονται τα πλοία μας, που περιπολούν στις μεθοριακές περιοχές των Ελληνικών Θαλασσών, εκεί  που βρίσκονται στα αεροπλάνα μας και κάνουν αναχαιτίσεις, τους πιλότους μας.

Αλλά και όλους αυτούς και όλες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά βρίσκονται στα μετόπισθεν και καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξουν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Γνωρίζουμε, ως Πολιτεία, ότι αυτό που κάνουν, το κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Με περικοπές, με αντιξοότητες. Αλλά το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί πιστεύουν στον όρκο τους, πιστεύουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην αποστολή τους, πιστεύουν στην Ελλάδα. Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση της μεγάλης δικής τους προσφοράς και έχει δεσμευθεί ότι από την πρώτη στιγμή που θα φανούν τα σημάδια της ανάκαμψης, θα δώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις τα απολύτως οφειλόμενα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, μετά την έγκριση της Νέας Δομής, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν μία σειρά από υποπρογράμματα που δεν αφορούν – και θέλω να προσεχθεί αυτό – την αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Δεν αγοράζουμε νέα οπλικά συστήματα. Αυτό που γίνεται, όμως, είναι να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να υποστηρίξουμε τα υπάρχοντα συστήματα, είτε σε ανταλλακτικά, είτε σε διαδικασίες τεχνικής υποστήριξης.

Αυτά είχα να σας πω, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θα επαναλάβω ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται μία πολύ σκληρή προσπάθεια, που αναγνωρίζεται απόλυτα από τον Ελληνικό Λαό και, νομίζω, ότι αξίζουν το δημόσιο έπαινο όλων μας.

Ευχαριστώ πολύ».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά