Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Σεργκέι Σοϊγκού στη Μόσχα‏


Συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών είχε σήμερα στη Μόσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας κ. Σεργκέι Σοϊγκού.

 

            Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρωσική πρωτεύουσα με πρωτοβουλία και με διοργανωτή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

             Στην εν λόγω Διεθνή Διάσκεψη λαμβάνουν μέρος Υπουργοί Άμυνας από διάφορες Κυβερνήσεις, αλλά και από χώρες του ΝΑΤΟ.

 

            Ο Έλληνας Υπουργός μίλησε το απόγευμα στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια με θέμα: «Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο», αναφερόμενος διεξοδικά στους κινδύνους που προκύπτουν στη λεκάνη της Μεσογείου από τις ραγδαίες ανατροπές που συντελούνται στις χώρες της περιοχής.

 

            Κατά τη συνάντησή του -σε διμερές επίπεδο- με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας κ. Σοϊγκού, ο κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησε μεταξύ των άλλων όλα τα θέματα Αμυντικής συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και στη Βόρειο Αφρική, με ισχυρούς καταλύτες –μεταξύ των άλλων- τις ανατροπές στη Συρία, στη Λιβύη κ.λ.π.

 

            Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επέδωσε στον κ. Σοϊγκού επιστολή του κ. Παπούλια προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία περιέχει πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου προς τον Ρώσο ομόλογό του για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

 

            Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σοϊγκού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την παρακάτω δήλωση:

            «Βρίσκομαι εδώ στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για να συμμετάσχω και να μιλήσω σε μια διεθνή διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια που γίνεται εδώ.

 

Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης αυτής είχα την ευκαιρία να έχω μια συνάντηση σε διμερές επίπεδο με τον συνάδελφό μου τον κ. Σοϊγκού κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα θέματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας.

 

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και είναι συνεπής σε αυτό αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να αναπτύσσουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και με άλλες χώρες, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, με το λαό της οποίας μας συνδέουν κοινές ιστορικές παραδόσεις, που έχουν και σημεία αναφοράς στις κοινές Ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες.

 

Να σημειώσω ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον κ. Σοϊγκού, εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια του επέδωσα μια επιστολή που απευθύνει ο κ. Παπούλιας προς το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως γνωρίζω μέσα στην επιστολή αυτή υπάρχει μια πρόσκληση του κ. Παπούλια προς τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά