Διάθεση Προσωπικού σε Εορτές – Τελετές κλπ


ΘΕΜΑ   :   Ωράριο Εργασίας - Απασχόληση προσωπικού 

 

ΣΧΕΤ      :      α.     ΠαΔ 9-2/2012/ΓΕΕΘΑ  ΠΕΡΙ ΕΟΡΤΩΝ – ΤΕΛΕΤΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

                   β. Ν.1157/1981 (ΦΕΚ Α΄ 126, «Περί κυρώσεως της από 29 Δεκεμβρίου 1980 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας ‘’περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδας εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων’’ και τροποποιήσεως διατάξεων ταύτης»)

                   γ.  Φ.400/165047/Σ.4722/18 Οκτ 11 ΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 2340, «Τροποποίηση της Φ.400/163881/Σ.4187/8 Σεπ 11 (ΦΕΚ Β’ 2156) Απόφασης Υπουργού Εθνικής Άμυνας «Καθιέρωση των Ωρών Έναρξης της Εργασίας του Προσωπικού των Στρατιωτικών Μονάδων και Υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ – Μεταβίβαση Αρμοδιοτήτων Υπουργού Εθνικής Άμυνας στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ»)

 

              1.  Σύμφωνα με το (α) σχετικό, ορίζεται ότι: «…. 2. Για τη συμμετοχή των ΕΔ στις διάφορες τελετές και εορτές, θα πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις …. 4….. καθώς και τις εορτές ευρύτερης και τοπικής σημασίας, οι οποίες έχουν καθιερωθεί με Προεδρικά Διατάγματα ….. ε. Θρησκευτικές Τοπικές Εορτές. Ως Παράρτημα «Β»…. 6 …δ.. Θρησκευτικές Τοπικές Εορτές.  (1) Οι ΕΔ συμμετέχουν στις τοπικές θρησκευτικές εορτές Παραρτήματος «Β» υπό την προϋπόθεση στην πόλη, χωρίο ή νήσο να υπάρχει έδρα τουλάχιστον τάγματος….».

 

              2.  Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 20ης Μαΐου 2013 μέλη της Ένωσής μας συμμετείχαν σε τμήμα απόδοσης τιμών στον τοπικό θρησκευτικό εορτασμό «Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης» στον οικισμό της Διαλαμπής του δήμου Ιάσμου Ροδόπης. 

 

              3.  Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι ο δήμος Ιάσμου, πολλώ δε μάλλον ο οικισμός της Διαλαμπής, δεν εμπεριέχεται στο Παράρτημα «Β» του (α) σχετικού, που κατά τα προαναφερθέντα δύναται να συμμετέχουν οι ΕΔ, ως πόλη, χωρίο ή νήσος στις οποίες υπάρχει τουλάχιστον έδρα τάγματος, οι συμμετέχοντες στην ανωτέρω εορτή στρατιωτικοί, ακόμη και εάν θεωρηθεί ότι ευρίσκοντο σε διατεταγμένη υπηρεσία, υπερέβησαν τη νομοθετημένη με τα (β) και (γ) σχετικά 40ωρη πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία τους, προκαλώντας τους έντονα το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης.

4.  Κατόπιν των ανωτέρω, και προς ελάχιστη ανακούφιση των συναδέλφων που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εορτή, παρακαλούμε όπως αναλάβετε τις κατά την κρίση σας δέουσες ενέργειες προκειμένου να απαλλαγούν για τις περαιτέρω ώρες που εργάστηκαν.

 

5.  Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την ανάδειξη του θέματος και την υποβολή ερωτήματος προς τον αρμόδιο φορέα, προκειμένου να απαντηθεί η σκοπιμότητα διαθέσεως στρατιωτικού προσωπικού, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χωρίς τη θέλησή του, σε εορτές, τελετές και εκδηλώσεις που δεν καθορίζονται ρητά στο (α) σχετικό.

    

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

                     Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

              Ρεντζούλας Γεώργιος                                         Μίχας Ηρακλής

            Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π)                                    Λοχίας ΕΠΟΠ (ΕΜ)

                    6937441520                                                   6937160255

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά