Σημαντικές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Φαρμακείων‏


Σε πολύ σημαντικές ρυθμίσεις προς όφελος των Στρατιωτικών Νοσοκομείων προχωρεί η Κυβέρνηση.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Φαρμακείων προς όφελος των δικαιούχων τους, αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 142.600.000 ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους.

 

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα αποφασίστηκε η καταβολή των κάτωθι ποσών βάσει χρονοδιαγράμματος:

-       Για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) διατέθηκαν 50.000.000,00 ΕΥΡΩ ως πρώτη δόση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το έτος 2011. Στην συνέχεια και μετά από σχετικό έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών, θα ακολουθήσει χρηματοδότηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επομένων ετών.

-       Για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τα Φαρμακεία των τριών Κλάδων των Ε.Δ. διατέθηκε το ποσό των 92.600.000 ΕΥΡΩ (ΓΕΣ: 22.600.000, ΓΕΝ: 60.000.000, ΓΕΑ: 10.000.000), ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί αίτημα, στο Υπουργείο Οικονομικών, για έκτακτη χρηματοδότηση του ΓΕΑ με επιπλέον 13.100.000,00 ΕΥΡΩ.

Η ως άνω απόφαση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Κυβερνητικής Πολιτικής για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά