Διαδικασία Πληρωμής των Μισθωμάτων ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ


1.         Σας γνωρίζουμε ότι με το σχετικό ορίζεται η είσπραξη των μισθωμάτων ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ να γίνεται από τις υπηρεσίες Χρηματικού. Σε ορισμένες περιοχές η είσπραξη των μισθωμάτων γίνεται και από τους Διαχειριστές των ΣΟΑ.  

 

2.         Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πληρωμή των μισθωμάτων προϋποθέτει φυσική παρουσία των ενοικιαστών κάθε μήνα εντός ωραρίου στην έδρα της Υπηρεσίας Χρηματικού. Σε πολλές περιπτώσεις η οικία που διαμένουν τα στελέχη βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας Χρηματικού, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μετακινείτε με το ιχ όχημα, να επιβαρύνεται με πρόσθετα έξοδα και να απουσιάζει κάποιες ώρες από την εργασία του, για να καταβάλει το προβλεπόμενο μηνιαίο μίσθωμα.

 

3.         Επιπλέον η είσπραξη των μισθωμάτων από τους Διαχειριστές ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ ενέχει και τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής των χρημάτων όταν φυλλάσονται από τους ίδιους και αποδίδονται συγκεντρωτικά στην Υπηρεσία Χρηματικού.

 

4.         Κατόπιν των παραπάνω προτείνεται οι κάτωθι τέσσερις (4) επιλόγες όπως:

 

α.         Η στέγαση και αποστέγαση των στελεχών στα ΣΟΑ καθώς και το μηνιαίο μίσθωμα να δίνεται με μεταβολή μέσω της μηχανογραφημένης εφαρμογής μισθοδοσίας από τα Λογιστήρια των Κεντρικών Ταμείων Στρατού. Να εφαρμοσθεί δηλαδή η ίδια διαδικασία με την καταχώρηση των  λοιπών μεταβολών των αποδοχών. Με αυτό τον τρόπο  επιτυγχάνεται κατά την καταβολή της μισθοδοσίας, μέσω πιστωτικού ιδρύματος, στο στρατιωτικό προσωπικό να παρακρατείτε άμεσα το μηνιαίο μίσθωμα και να αποδίδονται άμεσα τα δικαιώματα (ΕΚΟΕΜΣ-Συντήρηση ΣΟΑ).  

 

β.         Η καταβολή, από τα στελέχη, του μηνιαίου μισθώματος των ΣΟΑ να μην δίνεται στους Διαχειριστες των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ αλλά στα κατά τόπους στρατιωτικά καταστήματα, που λειτουργούν πλησίον της περιοχής που υπάρχουν οι οικίες, όπως είναι τα Στρατιωτικά Πρατήρια, οι Λέσχες και τα ΚΨΜ. Με αυτό τον τρόπο τα χρήματα φυλλάσονται σε χρηματοκιβώτιο και θα κατατίθενται συγκεντρωτικά μέχρι το τέλος του μήνα.

 

γ.         Η πληρωμή, από τα στελέχη, του μισθώματος των ΣΟΑ να γίνεται κάθε τρίμηνο ή τετράμηνο, στη λήξη του, ώστε να περιορισθούν οι μηνιαίες μετακινήσεις των στελεχών στην έδρα των Υπηρεσιών Χρηματικού σε 3 ή 4 φορές το χρόνο.

 

δ.         Η καταβολή του μισθώματος να γίνεται απευθείας σε τραπεζικό Δευτεροβάθμιο λογαριασμό των Εμπορικών Τραπεζών που θα τηρούν τα Κεντρικά Ταμεία Στρατού είτε ανά μήνα είτε ανά τρίμηνο-τετράμηνο.

 

6.         Παρακαλούμε για την προώθηση του παρόντος εγγράφου στους αρμοδίους.


       
                                        Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 
Ο Πρόεδρος
 
Ηλίας Νατσιούλας
Λοχαγός (Ο)
6936773450, *715451
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Δημήτριος Κούτσικος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
6937449973,*788970
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά