Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά την συνάντηση του με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan‏


O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρέστη στην τελετή έναρξης της λειτουργίας της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού «IDEX 2013», που έγινε στο Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Στο περιθώριο της επίσημης έναρξης λειτουργίας της «IDEX 2013», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα, συζήτησαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΑΕ σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας, θέματα επενδύσεων στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΑΕ και στις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο καθώς και τον σχεδιασμό του ταξιδιού του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στα ΗΑΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται, είναι μία χώρα με πολύ ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό είναι κάτι, που είναι απολύτως σεβαστό και εκτιμάται από πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής, στην οποία ανήκουμε.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα με τις προσπάθειες που κάνει για να μπει και πάλι στην πορεία της ανάκαμψης, αποτελεί σήμερα, πόλο ενδιαφέροντος για ευρύτερη συνεργασία με φιλικές μας χώρες, όπως τα Εμιράτα, τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο στον τομέα της άμυνας και της στρατιωτικής συνεργασίας.

Αυτό ήταν το μήνυμα, το οποίο αποκόμισα εδώ, από την συνάντηση που είχα με τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι αλλά και από τις υπόλοιπες συναντήσεις που είχα στο περιθώριο της επίσημης τελετής έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού και Στρατιωτικού Υλικού της IDEX-2013.

Η Κυβέρνηση εδώ, περιμένει την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και θεωρεί ότι μπορούμε να προχωρήσουμε -και ήδη ξεκινήσαμε και το κάνουμε- τη συνεργασία μας και στο τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, της άμυνας, των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, της εκπαίδευσης ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών των Εμιράτων στις Ελληνικές Στρατιωτικές Ακαδημίες κ.ο.κ.

 Είμαστε έτοιμοι και ήδη βάζουμε τα θεμέλια και προχωρούμε σε αυτή τη στενή -και νομίζουμε και για τις δύο πλευρές- αποδοτική συνεργασία».

Στο περιθώριο της έναρξης λειτουργίας της «IDEX 2013», ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε:

·        Με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας κ. Jean-Yves Le Drian, ο οποίος –όπως είναι γνωστό- θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, καλεσμένος του κ. Παναγιωτόπουλου στις 28 Φεβρουαρίου.

·        Με τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών και Τεχνολογίας κ. Philip Dunne

·        Με τον Αμερικανό Αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ για Πολιτικο-στρατιωτικές Υποθέσεις κ. Thomas Kelly

·        Με τον Υπουργό Άμυνας της Αλγερίας κ. Abdelmalek Guenaizia

·        Με τον Υπουργό Άμυνας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης κ. Zekerijah Osmic.

 Κατά την παραμονή του στο Αμπού Ντάμπι, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επίσης,  φιλική  συνάντηση και συνομιλία με τον πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, κ. Gordon Brown.

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε όλα ανεξαιρέτως τα εκθεσιακά περίπτερα των Ελληνικών εταιρειών (κρατικών και ιδιωτικών) και ενημερώθηκε εκτενώς για τη συμμετοχή τους στην IDEX 2013 και για τη δραστηριότητά τους στην ευρύτερη περιοχή.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά