Επίσκεψή Υπουργού στη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε την 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνομίλησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικους και στρατευσίμους οπλίτες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

 

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευσαν: ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

            «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι στον Έβρο. Συνοδεύομαι από την Στρατιωτική ηγεσία, για να έρθω σε επαφή καταρχήν, με τα στελέχη μας, που προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα, αποτελώντας τον ισχυρότερο βραχίονα της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας.

 

Επισκέφθηκα  την 12η Μεραρχία -και θα επισκεφθώ και την 16η- όπου είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ, αλλά κυρίως να ανταλλάξω απόψεις με Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους, που είναι εδώ.

 

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, μαζί με τις οικογένειές τους, για τις πολύτιμες υπηρεσίες, που προσφέρουν στον Ελληνικό Λαό και στην Πατρίδα.

 

Εάν μπορεί σήμερα η Ελλάδα, όλος ο Λαός μας -ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει- να προχωρεί σε αυτήν την δύσκολη αλλά απαραίτητη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, αυτό οφείλεται σε αυτά τα παιδιά που είναι εδώ και στα νησιά μας και φροντίζουν για να έχουμε Ειρήνη, ασφάλεια και ηρεμία».

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτόπουλε, πείτε μας λίγο εάν προβληματίζουν την ηγεσία του Υπουργείου τα περιστατικά αυτοκτονιών που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Έβρο.

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω δώσει αυστηρές εντολές, όλοι οι Διοικητές από την Στρατιωτική Ηγεσία μέχρι τον Διοικητή της πιο απομακρυσμένης μονάδας, να σκύβουν με πατρική στοργή και φροντίδα πάνω στα στρατευμένα παιδιά.

 

            Πρέπει να τους δίνουμε κάθε είδους υποστήριξη για να μπορούν να φέρουν σε πέρας τη θητεία τους με κέφι, φιλότιμο και επιτυχία.  Βρίσκομαι εδώ, για να εξετάσω και αυτό το θέμα και τις επόμενες μέρες θα δείτε και γραπτές εντολές μου προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:           Στα θέματα, για τα οποία μιλήσατε με τους στρατευμένους είναι και το οικονομικό, ίσως κάτι που τους απασχολεί;

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να ξέρετε, ότι αυτά τα θέματα, τα προβλήματα, δηλαδή, όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις από τους Στρατηγούς μας, τους Αξιωματικούς και  Υπαξιωματικούς μέχρι τα παιδιά τα δικά μας, τα στρατευμένα παιδιά, είναι αυτά τα προβλήματα που μας απασχολούν όλο το 24ωρο.

 

            Ξέρω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός, σηκώνουν ένα βαρύ ιστορικό φορτίο στις πλάτες τους.  Μιλώ για τις περικοπές που ήταν απαραίτητες για να μπορεί να σωθεί η χώρα, να μην χρεοκοπήσει, να μην διαλυθεί η Ελλάδα.  Και μια διαλυμένη χώρα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις ούτε άλλες κοινωνικές και δημόσιες δομές.

 

Από την άλλη πλευρά όμως, θέλω να υπογραμμίσω και αποτελεί πεποίθηση όλων μας, ότι παρά τα προβλήματα, παρά τις αντιξοότητες, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης καθημερινότητας από την επιτέλεση του καθήκοντος: Αφοσίωση στην Πατρίδα, αφοσίωση στο καθήκον. Τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα και την Ελλάδα, τιμούν το ξίφος που έχουν πάρει.

 

Από τη δική μας πλευρά τώρα, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει η καθημερινότητά τους ολιγότερο δύσκολη.  Δεν λέω εύκολη, λέω ολιγότερο δύσκολη, βήμα με βήμα. Ανηφορικό βήμα. Θα μπορούμε να τους δίνουμε ό,τι επιτρέπουν οι περιστάσεις για να μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να φέρουν σε πέρας την τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, Εθνική τους αποστολή».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά