Κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον Αντιστράτηγο Εισαγγελέα Αναθεωρητή Ά , Ιωάννη Μποζίνη για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο, που απέστειλε προς τον Αντιστράτηγο Εισαγγελέα  Αναθεωρητή Ά , Ιωάννη Μποζίνη,  ζητάει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας στις εφημερίδες «Πρώτο θέμα» (11/11/2012) και «Παραπολιτικά» (8/12/12), για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος  στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα.

 

Στο έγγραφό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητεί να κληθούν να καταθέσουν, εκτός των άλλων και  οι δημοσιογράφοι που διενήργησαν τις σχετικές έρευνες , καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που μπορεί να έχει στοιχεία για την υπόθεση. Και καλεί τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας και να ελέγξει τους υφισταμένους του εάν και εφόσον υπήρξε καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

 

Να  σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  κ. Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει από την επομένη του πρώτου δημοσιεύματος (12/11/12) την παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης και την διενέργεια έρευνας προς κάθε κατεύθυνση,  με προηγούμενο έγγραφό του, που απέστειλε προς τον Εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης από τις (12/11/12).

 

 

 

 

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά