Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στην 95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) στη Ρόδο‏


O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) στη Ρόδο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε Στρατιωτικές Μονάδες της Δωδεκανήσου, σε φυλάκια και Στρατιωτικές Φρουρές ακριτικών νησιών.

 

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευσαν: ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Διοικητής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής.

 

Μετά το τέλος της επίσκεψης του, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, που βρίσκομαι ως Υπουργός Άμυνας, σήμερα, στη Δωδεκάνησο. 

 

Ξεκινώ την περιοδεία μου από εδώ, από τη Ρόδο, από τη Μεραρχία και στη συνέχεια θα πάω στη Σύμη, στο στρατόπεδό μας, εκεί. Θα πάω στον Πανορμίτη να προσκυνήσω, όπως το συνηθίζω, στο μοναστήρι με το οποίο έχω παλαιούς συναισθηματικούς και οικογενειακούς δεσμούς.  Στη συνέχεια, θα επισκεφθώ το Καστελόριζο και τη Ρω, για να κάνουμε ένα τρισάγιο στη μνήμη της Κυράς της Ρω. 

 

Εδώ, στη Δωδεκάνησο, όπως και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά μας και στον Έβρο, μπορεί κανείς να ακούσει ακόμη πιο δυνατά τον παλμό της καρδιάς της Ελλάδας. 

 

Θέλω να στείλω την αγάπη μου και τις ευχές μου, ενόψει των εορτών, σε όλους τους κατοίκους της Δωδεκανήσου.  Να τους πω, ότι κάθε φορά που είμαστε κοντά τους αισθανόμαστε ακόμα καλύτερα, ακόμη πιο αισιόδοξοι, ακόμη πιο δυνατοί.

 

Καλές γιορτές, καλή χρονιά, καλή δύναμη. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακόμη και στις δυσκολίες που περνάμε;

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακόμη και στις δυσκολίες που περνάμε, βλέπετε ότι ήδη αρχίζουν και φαίνονται κάποιες χαραμάδες φωτός.

 

Επαναλαμβάνω, ενωμένοι με ομοψυχία, με κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ μας θα τα καταφέρουμε, διατηρώντας την Εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Αυτά πάνω από όλα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μείωση αμυντικών δαπανών θα έχουμε;

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι το εξής και θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των Εθνικών αγώνων και ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός -με την ιστορική έννοια της λέξεως-  για τη σωτηρία της Πατρίδας.

 

            Δεν κουράζομαι να λέω, ότι αυτήν την περίοδο η Ελλάδα δίνει έναν οικονομικό πόλεμο. Έναν ιδιόμορφο οικονομικό πόλεμο, που μας έχει επιβληθεί από τις αγορές. Αυτόν τον πόλεμο, θα τον κερδίσουμε. Δεν διεξάγεται με στρατιωτικά μέσα και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Διεξάγεται με άλλον τρόπο.

 

            Σε αυτήν, την τεράστια προσπάθεια όλου του Ελληνικού Λαού και πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβαν ένα τεράστιο ιστορικό φορτίο για τη σωτηρία της χώρας.

 

Παρά τις περικοπές όμως, που ήταν απαραίτητες για να σωθεί η χώρα και να γλιτώσει τη χρεοκοπία, οι Ένοπλες Δυνάμεις προσηλωμένες στο καθήκον, όπως το ορίζει το Σύνταγμα, η Εθνική τους αποστολή και ο Ελληνικός Λαός, διατηρούν σε κορυφαίο επίπεδο την αποτρεπτική τους ικανότητα, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχό τους. Εγγυώνται και κατοχυρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο την κυριαρχία, την ακεραιότητα και την Εθνική ανεξαρτησία της χώρας. 

 

Αυτό το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση.

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά