Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου κατά την επίσκεψή του στη νήσο Φλέβες όπου πραγματοποιήθηκε η άσκηση «ΚΥΜΑ 5/12»‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε, σήμερα, την άσκηση «ΚΥΜΑ 5/12», που διεξήχθη στη νήσο Φλέβες, από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όσους συμμετείχαν στην άσκηση, την οποία παρακολούθησε, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Υπαρχηγός του Αρχηγείου Στόλου ,Υποναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ.

            Μετά το τέλος της άσκησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ, μέσα από την καρδιά μου, τη Διοίκηση και τους άνδρες των Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού μας Ναυτικού, για την άψογη πολεμική άσκηση, που πραγματοποίησαν, εδώ, στις Φλέβες. Η άσκηση αυτή, αποτελεί κομμάτι ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος διαρκεί ολόκληρη την εβδομάδα που διανύουμε και περιλαμβάνει συνδυασμένες δυνάμεις και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα παιδιά των Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και τα παιδιά των Ειδικών Δυνάμεων των άλλων κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν μια λαμπρή ιστορία αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα και το καθήκον.

Διαπιστώνω σήμερα, για μια ακόμη φορά, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και πριν από λίγες μέρες από την άσκηση, που παρακολούθησα κατά την επίσκεψή μου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, ότι και εδώ, στις Υποβρύχιες Καταστροφές, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, η επιχειρησιακή ετοιμότητα κορυφαία, η αποτρεπτική ικανότητα πολύ μεγάλη, το φρόνημα υψηλό και η προσήλωση στο καθήκον, στον όρκο, που έχουν δώσει τα παιδιά στο Σύνταγμα και στην αποστολή τους, απόλυτη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθειά τους, εγγυώνται και εξασφαλίζουν σε όλους μας την Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Εθνική Ακεραιότητα και πριν από όλα την Εθνική Ασφάλεια και την ειρήνη, για να μπορέσει, έτσι, όλος ο Ελληνικός Λαός, εκλεκτό κομμάτι του οποίου αποτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις τη χώρας, να φέρει σε πέρας τη μεγάλη προσπάθεια Εθνικής Σωτηρίας και Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Σφίγγω το χέρι σε κάθε παιδί, το δικό μας παιδί, που έφερε σε πέρας αυτήν την άσκηση και συγχαίρω τη Διοίκηση και την ηγεσία για όλο το έργο που καθημερινά επιτελεί».




 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά