Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά την Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας στην Κύπρο‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εθνικής Άμυνας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε εδώ στην Κύπρο, είχε πολλά θέματα, που άμεσα ή έμμεσα ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

            Είχαμε την ευκαιρία, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις εξελίξεις στις Αραβικές χώρες και τη λεκάνη της Μεσογείου, να διατυπώσουμε τις ανησυχίες μας για νέα κύματα λαθρομετανάστευσης, που θα έρθουν από τις Αραβικές χώρες και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής προς την Ευρώπη, σε συνδυασμό και με τις εξελίξεις στη Συρία. Ζητήσαμε να δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο και σε οικονομικά αλλά και σε στρατιωτικά μέσα η «FRONTEX», για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Επίσης, είχαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις και σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν, για παράδειγμα στις στρατιωτικές και άλλου είδους επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής. Θέσαμε το πολύ μεγάλο θέμα της ασφάλειας της Παγκόσμιας Εμπορικής Ναυτιλίας, στην οποία, όπως ξέρουμε, υπάρχουν σημαντικά ελληνικά συμφέροντα. Εκεί ζητήσαμε να συνεχιστούν οι αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξουν σύντομα περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα.

Στο περιθώριο των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας, που έγινε εδώ στην Κύπρο, είχα την ευκαιρία να έχω σύντομες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις σε διμερές επίπεδο με συναδέλφους μου από την Ευρώπη, όπως τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας, τον Γερμανό, τον Βέλγο, τον Ιταλό, τον Ιρλανδό, τον Βούλγαρο και υποσχεθήκαμε ότι θα ανανεώσουμε τις συναντήσεις μας αυτές, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα γίνει σε λίγες ημέρες αλλά και για την επόμενη πολιτική Σύνοδο, που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 19 Νοεμβρίου.

Τέλος, θέλω να επισημάνω, ότι ζητήσαμε -και η Ελλάδα και η Γαλλία- να καταγραφούν στα πρακτικά του άτυπου Συμβουλίου  Υπουργών Άμυνας και εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη εκπροσώπηση από τη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά