Προσβλητική Δήλωση κ. ΥΦΕΘΑ για ΕΠΟΠ

 


Κύριε Υπουργέ.

Αφορμή του παρόντος εγγράφου αποτελεί δήλωσή σας στο «Κανάλι Ένα 90.4 FM» και τους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα σε στρατιωτικούς του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ).

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ., δηλώσατε κατά λέξει: «… Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία μόλις συμπληρώσουν το πεντηκοστό έτος παύει η εργασιακή τους σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπάρχουν σκέψεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε μια σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη, παρατείνοντας αυτό το χρονικό όριο. Απαιτείται μια νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα.»

Η ανωτέρω θέση σας, πέρα από το ότι παρατείνει την αγωνία και την αβεβαιότητα των ΕΠ.ΟΠ. αναφορικά με το μέλλον τους, είναι απαξιωτική, κινούμενη στα όρια της εξύβρισης, καθώς διακρίνοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με βάση την χρησιμότητά τους και χαρακτηρίζοντας κάποια από αυτά πολύ χρήσιμα, υπονοείται ότι υπάρχουν τα λιγότερα χρήσιμα και τα άχρηστα!

Εφόσον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται να κρατήσει μία σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη στις ΕΔ, όσα απορριφθούν τί θα είναι; Λιγότερα χρήσιμα και άχρηστα; Τέτοια προσβολή είχαν να ακούσουν οι στρατιωτικοί από την εποχή των «αντιπαραγωγικών»!

Κατόπιν των παραπάνω και εφόσον έχετε αντιληφθεί το διολίσθημά σας, σας καλούμε να πράξετε τα κατά κρίση δέοντα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά