Προσπάθεια προσέλκυσης νέων σπουδαστών



🫡 Μέτρα για να προσελκύσουν εκ νέου τους νέους στις στρατιωτικές σχολές εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, που θα επιχειρήσουν να καταστήσουν εκ νέου ελκυστική την καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

🪖 Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα προκειμένου οι νέοι να επιλέξουν τις στρατιωτικές σχολές στα μηχανογραφικά τους δελτία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι ότι φέτος, περίπου 450 θέσεις έμειναν κενές σε ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων) και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών. Παράλληλα, πρόβλημα εντοπίζεται και στον αριθμό των αποφοίτων αξιωματικών, ειδικά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Σε συνδυασμό και με την παραίτηση εν ενεργεία στελεχών, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση των μάχιμων μονάδων.

🔔 Το πρώτο «καμπανάκι» σήμανε το 2022, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που οδήγησε στην εμφάνιση κενών θέσεων, καθώς μέχρι τότε, οι στρατιωτικές σχολές ήταν περιζήτητες, λόγω της επαγγελματικής αποκατάστασης που εμφάνισαν και ως εκ τούτου, προσέλκυαν υποψηφίους με πολύ καλές επιδόσεις.

🔎 Διαβάστε στο protothema.gr για όλον τον σχεδιασμό.


#Στρατός #ΣτρατιωτικέςΣχολές #Πανελλήνιες #Πανελλαδικές #ΈνοπλεςΔυνάμεις #Ελλάδα #protothema


Protothema.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά