Π.ΟΜ.Α.Σ: Απαξίωση Στρατιωτικών Νοσοκομείων

 







Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ιστολογίου Armyvoice.gr, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που σιωπηρά, βήμα βήμα και με τακτική σχεδιάζεται, διαχρονικά από τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Υγείας, για συγχώνευση στρατιωτικών νοσοκομείων, απαξίωσh τους και εν τέλει παραχωρηση τους ως «ώριμο φρούτο» σε ιδιωτικά χέρια, για τη «δήθεν» ανάστασή τους.

 

            Το έγγραφο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) που δημοσιοποιείται στο ρεπορτάζ, σχετικά και ειδικά με την υποστελέχωση του Εργαστηρίου Μαγνητικής Τομογραφίας (ΕΜΤ), αλλά και η επισήμανση του ίδιου του νοσοκομείου ότι η περαιτέρω επιβάρυνση του προγράμματος λειτουργίας του εργαστηρίου αυτού δύναται να αυξήσει την πιθανότητα ιατρικού λάθους, όχι μόνο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά φέρνει και προ των ευθυνών της την ίδια την κυβέρνηση, με την πολιτική που ακολουθεί σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών δομών). Μια διαχρονική πολιτική, που, μέσω του δοκιμασμένου δρόμου της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δομών υγείας, η δημόσια υγεία οδηγείται προς την εμπορευματοποίηση/ ιδιωτικοποίηση.

 

            Με την υποστελέχωση του ΕΜΤ μάλιστα, η κυβέρνηση «σπρώχνει», εμμέσως πλην σαφώς, τους αποστράτους προς τον ιδιώτη (ιδιωτικά νοσοκομεία και εργαστήρια) για την κάλυψη των υγειονομικών τους αναγκών. Θεωρούμε ότι οι απόστρατοι θα είναι η αρχή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι λοιποί δικαιούμενοι υγειονομικής εξυπηρέτησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των ασφαλισμένων. Αυτό βέβαια δεν καταλείπει καμιά αμφιβολία ότι αφενός γίνεται για να κερδίσει ο ιδιωτικός υγειονομικός τομέας και αφετέρου για να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα, μετά από καιρό και με την ευχή να ξεχαστεί, ότι, αφού δεν υπάρχει εισροή ασθενών δεν μπορεί να σηκώσει το (όποιο) νοσοκομείο τα λειτουργικά του έξοδα, άρα πρέπει να κλείσει ή ακόμη καλύτερα να περάσει σε ιδιωτικά χέρια. Είπαμε. Δοκιμασμένο. Αλλά δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα το επιτρέψουμε να ξεχαστεί.

 

            Όσον αφορά δε την επισήμανση του εγγράφου για πιθανότητα ιατρικού λάθους, αυτό μας θυμίζει τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών των σιδηροδρόμων (ΔΕΣΚ-Σ), μόλις λίγες ημέρες πριν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, την 07.2.2023, ότι: «…. όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν θα έχουν τελειωμό….. Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις …».

 

            Ως απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τον Ελληνικό λαό δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας (και των στρατιωτικών). Θα αγωνιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε, πλάι σε κάθε αγωνιζόμενο πολίτη που διεκδικεί δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια, για να μην ξαναζήσουμε «Τέμπη».

 

            Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη απαξίωσης των στρατιωτικών νοσοκομείων, να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που αναγκαιοί για τη δωρεάν και πλήρη λειτουργία, αφενός όλων των υγειονομικών δομών των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικά νοσοκομεία, ιατρεία μονάδων, ΚΙΧΝΕ, ΣΤΕΠ) και αφετέρου όλων των λοιπών δημόσιων υγειονομικών δομών, με τη γενναία χρηματοδότησή τους, ώστε και ως αποτέλεσμα, να σταματήσει η τροφοδότηση των μεν πολιτικών υγειονομικών δομών με στρατιωτικούς ιατρούς, του δε ΕΚΑΒ με στρατιωτικούς οδηγούς και στρατιωτικούς νοσηλευτές.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Τσουκαράκης Ανέστης

6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ντίγκος Νικόλαος

6940471480

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά