Παραιτήσεις στρατιωτικών από το 304 ΠΕΒ





Μετά τη μετατροπή του 304 ΠΕΒ σε λίμνη το στρατιωτικό προσωπικό έσπασε στα «τέσσερα»





Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για να μην «διαλύσουν» τις οικογένειές τους- Εδώ και δύο εβδομάδες, άλλοι μεταβαίνουν καθημερινά από Βόλο σε Λάρισα, άλλοι σε Τύρναβο κι άλλοι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σε περιπέτειες φαίνεται να έχει μπει το στρατιωτικό προσωπικό του 304 ΠΕΒ, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, που μετέτρεψαν τη βάση της Αεροπορίας Στρατού σε… λίμνη. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περί τα 250 άτομα, που απαρτίζουν το στρατιωτικό προσωπικό έχουν σπάσει στα «τέσσερα», όσα και τα «κομμάτια» της μονάδας και αναγκάζονται καθημερινά να μεταβαίνουν από Βόλο κάποιοι προς Βελεστίνο, κάποιοι προς Λάρισα, άλλοι στον Τύρναβο και άλλοι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό του προγραμματισμό, αλλά και σε ταλαιπωρία και έξοδα.




Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν υποβληθεί οι πρώτες παραιτήσεις στελεχών που είναι κοντά στη συνταξοδιότηση, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν μειωμένη σύνταξη. Εκτιμάται δε ότι αν επιβεβαιωθούν όσα ακούγονται περί μεταφοράς των μονάδων σε Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Μέγαρα, το 40% του στρατιωτικού προσωπικού θα παραιτηθεί έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αναζητήσει άλλου είδους εργασία.

Όπως έγινε γνωστό πριν από περίπου 15 ημέρες, η μονάδα έσπασε στα «τέσσερα». Οι αεροπορικές υπηρεσίες (1ο ΤΕΑΣ, 1ο και 2ο ΤΕΕΠ) μετακινήθηκαν προσωρινά στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας, η 1η ΤΑΞΑΣ και το επιτελείο πήγαν στο παλιό νατοϊκό στρατηγείο στον Τύρναβο και το εργοστάσιο συντήρησης 307 ΠΕΒ κατά ένα τμήμα λειτουργεί στο Βελεστίνο και κατά άλλο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Στο Βελεστίνο η μονάδα έχει μετατραπεί σε λίμνη μετά τις πλημμύρες και τα νερά, το ύψος των οποίων είναι μεγάλο, θα χρειαστούν έως και δύο χρόνια να υποχωρήσουν αν δεν υπάρξει δραστική παρέμβαση.

Στρατιωτικοί διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα από το σπίτι τους στον Βόλο μέχρι την εργασία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο, κόστος (σε περίπτωση που χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα για να είναι πιο ευέλικτοι κι όχι τα λεωφορεία που δρομολογούνται) και ταλαιπωρία. Το κυριότεροι είναι όμως ότι ανατράπηκαν οικογενειακοί προγραμματισμοί.

Όπως διαμαρτύρονται έχουν αναγκαστεί να ανατρέψουν ολόκληρο το πρόγραμμα με τη φροντίδα των παιδιών τους και κάποιοι να προσλάβουν ακόμη και άτομα για να τα απασχολούν δημιουργικά για τις επιπλέον ώρες που λείπουν από το σπίτι.

Κλήθηκαν σε τέσσερις ημέρες να κάνουν τη μετακίνηση γραφείων και οχημάτων και να φροντίσουν να αλλάξουν το οικογενειακό τους πρόγραμμα. «Τα πάντα έγιναν πριν τις γιορτές, στη μέση της σχολικής χρονιάς», διαμαρτύρονται για την ανατροπή της καθημερινότητάς τους που ήδη έχει οδηγήσει κάποιους σε παραίτηση.

Στρατιωτικοί αναφέρουν ότι το κύμα των παραιτήσεων θα είναι μεγαλύτερο αν όντως επιβεβαιωθούν τα σενάρια για οριστική μετακίνηση μονάδων στην Αλεξάνδρεια και τα Μέγαρα. «Μιλάμε για 250- 300 οικογένειες, περίπου 1.000 άτομα που θα φύγουν από τον Βόλο και το πρόβλημα θα χτυπήσει και την τοπική οικονομία», σχολίαζαν χθες κύκλοι στρατιωτικών στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ


πηγη
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά