Ο Νικαίας Αλέξιος στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου (ΦΩΤΟ)

 xaidari lei nikaias 1

Χαϊδάρι | Θάνος Θανόπουλος


Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου & Οσίου Παϊσίου στο Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Διευθυντή Θρησκευτικού του ΓΕΣ Πρωτοπρεσβύτερο Νεκτάριο Μαρκάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι χθες, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού όπου φυλάσσονται, κατόπιν αιτήματος του Διοικητού της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξιάρχου κ. Παπαθανασίου Γεωργίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα μαρτύρια του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

««Τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος», κατά τον ιερό Χρυσόστομο. Κι εμείς, που σήμερα κατασπαζόμαστε τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του τροπαιοφόρου Γεωργίου, στον πάνσεπτο αυτό Ιερό Ναό, καλούμαστε στην κατά δύναμη μίμηση της χριστομίμητης βιοτής, των αρετών του: Της ζωντανής πίστης και μεγάλης αγάπης του στον Χριστό· της στερρής ομολογίας της Πίστης μας· της αγάπης του πλησίον και της ελεημοσύνης των πτωχών αδελφών μας» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Διευθυντής του Όπλου Διαβιβάσεων Υποστράτηγος Τσιρίδης Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξίαρχος Παπαθανασίου Γεώργιος, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και οπλίτες.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα τίθενται σε προσκύνηση έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Ο Νικαίας Αλέξιος στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου (ΦΩΤΟ) (romfea.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά