Σακελλαροπούλου από Καλάβρυτα: «Δεν λησμονούμε και δεν εφησυχάζουμε»

 

«Δεν λησμονούμε και δεν εφησυχάζουμε. Είναι καθήκον και ηθική ευθύνη όλων μας» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τα Καλάβρυτα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 79η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την κατάθεση στεφάνου στον τόπο της εκτέλεσης, δήλωσε ότι «η σφαγή των Καλαβρύτων, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, είναι ένα από τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας». «Μια ολοκληρωτική καταστροφή, για την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν λογοδότησε, ούτε τιμωρήθηκε. Ένα γεγονός που σημάδεψε οδυνηρά τη συλλογική μας μνήμη».
«Τιμάμε τα μαρτυρικά θύματα, καθώς και όσους έμειναν πίσω, γέροντες, γυναίκες, παιδιά, και πάλεψαν για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μέσα στον τρόμο και την ερήμωση. Δεν λησμονούμε και δεν εφησυχάζουμε. Είναι καθήκον και ηθική ευθύνη όλων μας», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο νέο Δημαρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος, και αμέσως μετά ξεναγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων», στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, καθώς και στο Διεθνές Κέντρο Φιλοξενίας Νέων «Το όραμα».
Αργότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά