Θλίψη στη Ναύπακτο: Πέθανε στα 106 ο τελευταίος Εύζωνας που πολέμησε τους Ιταλούς





Είναι ο τελευταίος εύζωνας του ηρωικού 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έγραψε χρυσές σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών του Μουσολίνι.

Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.

Το 2021, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, είχε τιμήσει τον ήρωα, κάτι που με συγκίνηση θυμήθηκε το Σάββατο (05.11.2022), ημέρα θανάτου του βετεράνου εύζωνα στα 106 του χρόνια.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ναυπακτίας:

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον 106χρονο Γεώργιο Γκίζα, τον τελευταίο Εύζωνα του ηρωικού 2/39 Σ.Ε. του ελληνοϊταλικού μετώπου.

Πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, τιμήσαμε στο πρόσωπό του τους Έλληνες αγωνιστές.

Αιωνία του η μνήμη!».


Θλίψη στη Ναύπακτο: Πέθανε στα 106 ο τελευταίος Εύζωνας που πολέμησε τους Ιταλούς (thecaller.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά