Artificial Intelligence για τους ευρωπαϊκούς στρατούς

 



Η Rheinmetall, μακροχρόνια και δοκιμασμένη εταίρος των προγραμμάτων των ψηφιοποιημένων ενόπλων δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, και η Helsing, ο κορυφαίος ευρωπαϊκός πάροχος λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης για αμυντικά συστήματα, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την εξέλιξη των δυνατοτήτων χερσαίας άμυνας.



Μέσω της κοινής ανάπτυξης αμυντικών συστημάτων που βασίζονται σε λογισμικό και του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων πλατφορμών, αυτή η συνεργασία θα παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις προηγμένες και απροσδόκητες δυνατότητες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις.



Η απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία ανάγκασε την Ευρώπη σε μια νέα εποχή χερσαίου πολέμου. Με την επιστροφή των συγκρούσεων  και την εμφάνιση νέων, ψηφιακών δυνατοτήτων στο πεδίο της μάχης, η Ευρώπη πρέπει να εκσυγχρονίσει τους στρατούς της με ταχύτητα. Ένα από τα βασικά μαθήματα του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου είναι ότι η ψηφιοποίηση και τα συστήματα αποστολών που υποστηρίζονται από τεχνολογίες Artificial Intelligence (ΑΙ) μπορούν να προσδώσουν στους κατέχοντες στρατούς ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.


Η συνεργασία Rheinmetall-Helsing συνδυάζει κορυφαία στον κόσμο, δοκιμασμένα στη μάχη “εργαλεία”, πλατφόρμες, συστήματα και λογισμικό με σύγχρονες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να αποτρέψει και, εάν είναι απαραίτητο, να αντιμετωπίσει με επιτυχία έναν αντίπαλο. Επενδύοντας στην τεχνολογική ανάπτυξη εκ των προτέρων και παρέχοντας νέα προϊόντα με ταχύτητα, αυτή η συνεργασία θα παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις γρήγορη πρόσβαση στις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες.



«Η Rheinmetall παρέχει προηγμένα δικτυωμένα προϊόντα, συστήματα, λογισμικό και τεχνολογίες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας εδώ και πολλές δεκαετίες, για τα οποία είμαστε πολύ ευγνώμονες. Η συνεργασία μας με την Helsing θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές μας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντάς μας να εξοπλίσουμε τα προϊόντα μας με τις τελευταίες τεχνολογίες πιο γρήγορα από ποτέ. Αυτό μας επιτρέπει να εκσυγχρονίσουμε παλαιού τύπου πλατφόρμες και συστήματα, παρέχοντας στους πελάτες μας νέες, κορυφαίες στον κόσμο δυνατότητες», δηλώνει ο Christoph Müller, Διευθύνων Σύμβουλος της Rheinmetall Electronic Solutions.




Ο Δρ Gundbert Scherf, Συνιδρυτής και Συνδιευθύνων Σύμβουλος της Helsing προσθέτει: «Η Helsing είναι μια  αμυντική εταιρεία, που επικεντρώνεται αποκλειστικά στο λογισμικό και την τεχνητή νοημοσύνη, χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη των δικών μας προϊόντων. Ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Rheinmetall και να συνδυάσουμε τις προηγμένες δυνατότητές μας AI με τις κορυφαίες πλατφόρμες ξηράς παγκοσμίως. Τα πρόσφατα γεωπολιτικά γεγονότα έδειξαν ότι οι δημοκρατίες πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύουν και να αποτρέπουν. Αλλά οι δημοκρατίες πρέπει επίσης να καινοτομήσουν και να ξεπεράσουν τα αυταρχικά καθεστώτα. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, εξοπλίζοντας τις χερσαίες δυνάμεις για το μέλλον με ρυθμούς».


Σχετικά με το Helsing



Η Helsing είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης που δραστηριοποιείται στον τομέα της άμυνας και της εθνικής ασφάλειας, παρέχοντας κορυφαία τεχνολογία παγκοσμίως με παρουσία στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Ο Helsing πιστεύει ότι το λογισμικό – και ειδικότερα η τεχνητή νοημοσύνη (AI) – θα είναι η βασική ικανότητα για να αποτρέψουν τις φιλελεύθερες δημοκρατίες από το κακό. Οι μονάδες αποστολής με τεχνητή νοημοσύνη και η πλατφόρμα λογισμικού σε πραγματικό χρόνο της Helsing επεξεργάζονται δεδομένα από πολλούς αισθητήρες στην άκρη και παρέχουν μια ολοκληρωμένη άποψη του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, για να παρέχουν ταχύτερη και ακριβέστερη λήψη αποφάσεων σε τακτικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο. Η τεχνητή νοημοσύνη του Helsing έχει κατασκευαστεί για να είναι ανιχνεύσιμη και εξηγήσιμη από την αρχή.

Rheinmetall-Helsing: Artificial Intelligence για τους ευρωπαϊκούς στρατούς | Defence-point.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά