Παραλίγο τραγωδία: Μαχητικά αεροσκάφη διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές








Παραλίγο τραγωδία στην πεδιάδα του Φενεού ανάμεσα στην Αχαΐα και στην Κορινθία στις (22/06) καθώς μαχητικά αεροσκάφη διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές.





Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΟPEN, ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας διασταυρώθηκε ξαφνικά με δύο ανεμοπτεριστές, που έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Όταν ο σχηματισμός προσέγγισε την περιοχή στις 12:57 , βρέθηκαν μπροστά τους τα δύο αυτά αλεξίπτωτα, χωρίς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να γνωρίζουν ότι υπήρχε αεραθλητική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο.


Είναι χαρακτηριστικό πως το ένα αεροσκάφος πέρασε από το πρώτο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά σε δυστύχημα, καθώς ακόμα και από τα καυσαέρια, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα για τους δύο ανεμοπτεριστές.




Οι πιλότοι επικοινώνησαν με το αρμόδιο κέντρο ελέγχου, και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποβληθεί κάποιο σχετικό σχέδιο πτήσης, κάτι που πρέπει να γίνεται.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά