Οικονομική Ασφυξία Στελεχών ΠΑ στη νήσο Σκύρο


ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
TYPOGRAPHY



 ΘΕΜΑ: Οικονομική Ασφυξία Στελεχών ΠΑ

ΣΧΕΤ.: α. Το από 03 Ιουλ 2022 δημοσίευμα του ιστολογίου staratalogia.gr με τίτλο: «Είδος πολυτελείας η μετακίνηση Στρατιωτικών από και προς την Σκύρο-Καμία έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
β. Το από 06 Ιουλ 2022 δημοσίευμα του ιστολογίου militaire.ge με τίτλο: «Ποιος ασχολείται με το προσωπικό των ΕΔ; Κανείς και η απόδειξη έρχεται με κείμενο από νησί του Αιγαίου»



Κύριε Υπουργέ.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, αγανακτισμένος απ΄ ότι διαφαίνεται στρατιωτικός που υπηρετεί στη νήσο Σκύρο, διαμαρτύρεται καθόσον η μοναδική ναυτιλιακή εταιρία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρο [Σκύρος Ναυτική Εταιρία (www.sne.gr)], λειτουργούσα ως μονοπώλιο, προσφάτως (27.06.2022) προχώρησε σε αναπροσαρμογή του τιμοκαταλόγου της, αυξάνοντας υπέρογκα το κόμιστρο (κατά 150%) και καταργώντας την έκπτωση κατά 25% που προσέφερε στους συναδέλφους μας (παλαιότερα προσέφερε μέχρι και 50%, όπως το ίδιο το στέλεχος γνωστοποίησε).

Θεωρούμε ότι το ανωτέρω γεγονός, συνδυαζόμενο με τις ιδιαίτερα υψηλές τι-μές των βασικών προϊόντων ιδίως δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό οικονομικό προϋπολογισμό των συναδέλφων μας.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προ-κειμένου, σε συνεργασία, τόσο με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να επανέλθει η έκπτωση που προσφάτως περικόπηκε από την υπόψη ναυτική εταιρία για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, κατά το πρότυπο τιμολόγησης αντίστοιχων ναυτικών εταιριών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. Υπουργοί Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, προς τους οποίους κοινοποιείται αντίγραφο του παρόντος, παρα-καλούνται για την ενημέρωσή τους και τις κατά κρίση τους δικές τους ενέργειες.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται ωσαύτως το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Α/ΓΕΑ, προς τον οποίον επίσης κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για τις κατά αρμοδιότητά του δικές του ενέργειες, ώστε με την άμεση παρέμβασή του και εάν χρειαστεί με ανάληψη του κόστους μετακίνησης των στρατιωτικών που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, σε συνεργασία με τη Σκύρος Ναυτική Εταιρία, εξασφαλίσει όπως επέλθει ηρεμία στο ηθικό των στελεχών που υπηρετούν στη νήσο.

Η Σκύρος Ναυτική Εταιρία, στην οποία αποστέλλεται αντίγραφο του παρόντος, παρακαλείται όπως επανεξετάσει την τιμολόγηση των ναύλων της όσον αφορά στους εν ενεργεία στρατιωτικούς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι και ο ιδιωτικός τομέας βοηθάει όταν και όπως μπορεί στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου του ηθικού των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά