Βάσεις 2022: Μεγάλη πτώση στις περισσότερες στρατιωτικές σχολές

 

Βάσεις 2022: «Βουτιά» οι βάσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές

Την περασμένη Τετάρτη (06/07) ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων και έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων 2022.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα, όπως η Ξένη Γλώσσα, η Αρμονία, το Ελεύθερο και Γραμμικά Σχέδιο, όπου αυτά απαιτούνται, ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος στις Πανελλήνιες 2022 και πλέον αναμένεται μόνο η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

 
 

Ειδικότερα, στα «ΝΕΑ» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Αντώνης Φλωρόπουλος, διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο», δίνει τις εκτιμήσεις του για τις στρατιωτικές και άλλες σχολές με ειδικό μάθημα. Αναφορικά με τις προβλέψεις για τα νεοσύστατα τμήματα Ικάρων Μετεωρολόγων, Ικάρων Ερευνας και Πληροφορικής, Ικάρων Διοικητικών και Ικάρων Εφοδιαστών, οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν είναι επαρκείς για ασφαλή εκτίμηση, ακριβώς επειδή εμφανίζονται για πρώτη φορά στο μηχανογραφικό.


Τα ειδικά μαθήματα βαθμολογούνται με ειδικό συντελεστή που πρέπει να είναι 10% ή 20%. Στις σχολές που απαιτείται εξέταση σε δύο ειδικά μαθήματα, το άθροισμα των συντελεστών πρέπει να είναι 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε μάθημα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 8%.

 
 

Η βαθμολογία που συγκεντρώνεται από τα ειδικά μαθήματα προστίθεται στη βαθμολογία των τεσσάρων βασικών μαθημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου και προκύπτουν τα συνολικά μόρια για τις σχολές που αυτά απαιτούνται.

Στο μάθημα των Αγγλικών, το ποσοστό αριστούχων είναι το ίδιο, ενώ η βαθμολογία στη μεσαία κλίμακα 15-18 φέτος ανέρχεται στο 38,79%, ενώ πέρυσι ήταν 24,56%. Στα Γαλλικά και Ιταλικά φέτος το ποσοστό αριστούχων είναι καλύτερο, ενώ είναι χειρότερο στα Γερμανικά και Ισπανικά. Στο Ελεύθερο Σχέδιο, το ποσοστό αριστούχων είναι το ίδιο, ενώ στο Γραμμικό Σχέδιο φέτος είναι 14,7%, ενώ πέρυσι ήταν 27,16%, δηλαδή σε αυτό έχουμε λιγότερους αριστούχους. Στην Αρμονία οι επιδόσεις είναι φέτος πολύ καλύτερες.

 

Σύμφωνα με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, στις στρατιωτικές, αστυνομικές και άλλες σχολές, η βάση θα είναι αρκετά χαμηλότερη από πέρυσι, γιατί εκτός από τις χειρότερες βαθμολογίες στα βασικά μαθήματα, έχουμε και αύξηση των προσφερόμενων θέσεων, με εξαίρεση τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που φέτος εισάγονται 304 έναντι 369 που εισήχθηκαν πέρυσι (65 λιγότεροι). Φέτος το απαιτούμενο ύψος για τις γυναίκες μειώθηκε από το 1,70 στο 1,63, ενώ στην Πυροσβεστική καταργήθηκε.

Η πτωτική πορεία των βάσεων σε όλα σχεδόν τα πεδία, με ναυαρχίδα το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, ακολουθούμενο από το 2ο και το 1ο με μικρότερους κλυδωνισμούς και αυξομειώσεις στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας), συμπληρώνεται με αντίστοιχες κατολισθήσεις στις στρατιωτικές σχολές και στις σχολές που οι υποψήφιοι εξετάστηκαν και σε κάποιο ή κάποια ειδικά μαθήματα.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά