Παναγιωτόπουλος: δεν θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τα στελέχη με σακχαρώδη διαβήτη

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Ειδική μεταθετικότητα στελεχών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Κατ’ αρχάς, με το ν.4609/2019 (Α΄ 67) τροποποιήθηκε ο ν.3883/2010 (Α΄87), στο πεδίο που αφορά στο ποσοστό αναπηρίας των στελεχών και των μελών των οικογενειών τους, που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη και συγκεκριμένα το ποσοστό προσδιορίστηκε στο 50% από το 67% που ίσχυε, πριν την τροποποίηση, και συνεχίζει να ισχύει για όλες τις λοιπές κατηγορίες παθήσεων. 

Συναφώς, τα στελέχη όλων των ειδικών κατηγοριών, εν προκειμένω εκείνα που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη, εξετάζονται για μετάθεση ή παραμονή στους δηλωθέντες από αυτά τόπους προτίμησης, κατά τις προβλέψεις της σχετικής κείμενης νομοθεσίας, χωρίς καμία εξαίρεση και, ως εκ τούτου, ζήτημα μη εφαρμογής της εν λόγω διάταξης δεν τίθεται. 

Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν κρίνεται αναγκαία οποιαδήποτε τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, καθώς αυτό είναι πλήρες, σαφές και καλύπτει την συγκεκριμένη κατηγορία στελεχών ως προς την τοποθέτησή τους στον τόπο Φρουράς προτίμησής τους.


 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά