Δεν υπάρχουν τα λεφτά για τις καταστάσεις επιβίβασης- Όλα εξαρτώνται απο το Υπουργείο Οικονομικών

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Αδιανόητες διακρίσεις στη χορήγηση Καταστάσεων Επιβίβασης στα στελέχη των ΕΔ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Αναφορικά με τη χορήγηση Καταστάσεων Επιβίβασης (ΚΕ), και ειδικότερα τον αριθμό των ΚΕ, τους δικαιούχους και τα μέσα μετακίνησης, διευκρινίζεται ότι οι παροχές προς το προσωπικό καθορίζονται εν γένει, σε κάθε περίπτωση, εντός των δυνατοτήτων και των ορίων που θέτουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι στόχοι του εφαρμοζόμενου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, σύμφωνα με τις οικείες δημοσιονομικές διατάξεις και την εκάστοτε δημοσιονομική πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών.

 Συναφώς, με βάση τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις για τον καθορισμό των παροχών (ενδεικτικά μισθολογικών αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσίας, παροχών από τις εκμεταλλεύσεις εξυπηρέτησης προσωπικού, κ.λπ.), λαμβάνεται υπόψη σε κάθε περίπτωση το ύψος των ευθυνών, όπως αυτές καθορίζονται από το διοικητικό βαθμό και την ενάσκηση καθηκόντων των δικαιούχων. 


Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ζητήματα που αφορούν στη μέριμνα προσωπικού για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζονται διεξοδικά και σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, ενώ τυχόν αλλαγές ή βελτιώσεις επί του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υλοποιούνται μόνο κατόπιν στοιχειοθετημένης υποβολής σχετικών προτάσεων εκ μέρους τους. -2- 

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά