Οι ε.α. Ιπτάμενοι Αξιωματικοί Ειδικής Μονιμότητας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Συνταγματάρχη

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος με θέμα «Αποκατάσταση της άνισης αντιμετώπισης των Ιπτάμενων Αξιωματικών Ειδικής Μονιμότητας ως προς τον αποστρατευτικό τους βαθμό», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Οι εν αποστρατεία Ιπτάμενοι Αξιωματικοί Ειδικής Μονιμότητας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 18 παρ.34 του ν.4407/2016 (Α΄134) για την απονομή σε αυτούς αποστρατευτικού βαθμού Συνταγματάρχη και αντιστοίχων λοιπών Κλάδων.

 Οι εν λόγω διατάξεις του ως άνω νόμου έχουν εφαρμογή για τους Αξιωματικούς που ήταν εν ενεργεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσής του. Περαιτέρω, οι διατάξεις νόμων που αφορούν στη σταδιοδρομική εξέλιξη των στελεχών των ΕΔ, κατά κανόνα αφορούν στα εν ενεργεία στελέχη και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, κατά την κρίση του νομοθέτη, το πεδίο εφαρμογής τους επεκτείνεται στα στελέχη που βρίσκονται στην αποστρατεία. 

Τέλος, όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσιακή εξέλιξη, στην ιεραρχία και στις προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζονται διεξοδικά και σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, ενώ τυχόν αλλαγές ή βελτιώσεις επί του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υλοποιούνται μόνο κατόπιν στοιχειοθετημένης υποβολής σχετικών προτάσεων εκ μέρους τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά