Χαρδαλιάς: Στελεχωμένα όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων







Το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Λάρισα αλλά και γενικότερα όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στελεχωμένα με όλες τις ειδικότητες αξιωματικών υγειονομικού που εμπλέκονται στη διενέργεια της περιοδικής υγειονομικής εξέτασης, ενώ παράλληλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία ενισχύθηκαν με προσλήψεις στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Προβλήματα κατά την ετήσια υγειονομική εξέταση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας».


Αναφορικά με την ετήσια υγειονομική εξέταση του εν ενεργεία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «αυτή απορρέει από την εφαρμογή του άρθρου 4 του ΠΔ 432/1983, σύμφωνα με το οποίο αυτή παρέχεται από τον ιατρό μονάδας στις υγειονομικές υπηρεσίες, τα ΚΙΧΝΕ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, με δυνατότητα εξέτασης από λοιπές δημόσιες δομές υγείας, μόνο στις περιπτώσεις που δεν υπηρετεί στρατιωτικός ιατρός ανάλογης ειδικότητας, δεν λειτουργεί στρατιωτικό νοσοκομείο ή αυτό που λειτουργεί στερείται χώρου, θεραπευτικών μέσων ή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού».







Για την αποζημίωση των εξόδων, ενδεχόμενης, μετακίνησης του προσωπικού και για υγειονομικούς λόγους, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «εφαρμόζονται τα διαλαμβανόμενα στα άρθρα 7 μέχρι 13 του ΠΔ 200/1993».

«Η πρόβλεψη για τη χρήση κατά σειρά των στρατιωτικών και δευτερευόντως των δημόσιων δομών υγείας», συμπλήρωσε, «εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον από πλευράς κόστους, εξοικονομώντας πόρους, ενώ ταυτόχρονα δίνει στην υπηρεσία τη δυνατότητα ελέγχου της υγειονομικής κατάστασης και της σωματικής ικανότητας του προσωπικού, το οποίο αποτελεί βασικό και απαραίτητο στοιχείο της επιχειρησιακής του κατάστασης».

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, «δεν έχουν αναφερθεί δυσλειτουργίες ως προς τον τρόπο υλοποίησης των περιοδικών υγειονομικών εξετάσεων, στη συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων του Στρατού Ξηράς, εν προκειμενω, δε, για το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας».

Χαρδαλιάς: Στελεχωμένα όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων | Insider
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά