Πουθενά στη Συνθήκη της Λωζάνης δεν προβλέπεται αποστρατικοποίηση των νησιών

 


Πουθενά στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης δεν προβλέπεται ότι τα νησιά Χίος, Σάμος, Λέσβος, Ικαρία θα τελούν υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Χρήστος Δρίβας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει να συντηρεί -με όρους διπλωματίας- το θέμα, προκειμένου να πιέσει την Ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πράγματα τα οποία δεν πρέπει.

Θυμίζουμε ότι χθες το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε αντι-Navtex από τον Σταθμό της Σμύρνης, με την οποία ζητά την αποστρατικοποίηση του νησιού της Χίου, επικαλούμενη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης για αποστρατικοποίηση των νησιών.

Όπως σημείωσε ο κος Δρίβας με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα ανέλαβε μόνο την υποχρέωση να μην εγκαταστήσει ναυτικές βάσεις ή οχυρωματικά έργα στα συγκεκριμένα νησιά.

Ταυτόχρονα απαγορεύτηκαν οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Ελλάδας πάνω από την ακτή της Ανατολίας και αντίστοιχα Τουρκικών πάνω από τα νησιά μας, κάτι που καταστρατηγείται από την Τουρκία, ενώ συμφωνήθηκε επίσης οι στρατιωτικές δυνάμεις να είναι στο συνήθη αριθμό, αναλογικά με ό,τι ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία τοποθετήθηκε θετικά και στο ενδεχόμενο στράτευσης των νέων στα 18 έτη, λέγοντας ότι από τη στιγμή που στην ίδια ηλικία κρίνουν την τύχη του έθνους ψηφίζοντας είναι ικανοί να φέρουν σε πέρας και την υποχρέωσή τους στο στρατό.

Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα στράτευσης στα 18, στο Ισραήλ και την Κύπρο.


alithia.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά