Απόλυτα επιτυχημένη η Πανελλαδική Διαδικτυακή Ημερίδα με θεμα Στρατιωτικούς με μέλη ΑΜΕΑ και χρόνιες παθήσεις

 



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Πανελλαδική Διαδικτυακή Ημερίδα με θεμα Στρατιωτικούς με μέλη ΑΜΕΑ και χρόνιες παθήσεις που διοργάνωσαν τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και η Δημοσιογράφος Βάλια Αμπατζή την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη.

Οι ομιλητές ήταν οι εξής:


Ι. Λυμβαίος, Γεν. Γραμματέας ΕΣΑΜΕΑ

Μαρία Τριανταφύλλου, Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Δημήτριος Χαλάστρας , Πρόεδρος ΠΑΣΥΣΕΚ, Δντης Υγειονομικών Υπηρεσιών UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Συμέλα Παπαδόπουλου Πρόεδρος ΣΥΔΑ

Μπαρμπαλιά Ελένη Πρόεδρος Ε. Ε του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας

Νικόλαος Παναγιωτίδης, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ - Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΕΣΠΕΑΜ/Θ

Μαυρίδης Βασίλειος ,εκπροσωπος της ΠΟ2Σ Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.)

Μακράκης Θάνος Μεταπτυχιακός φοιτητής στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σερρών

Αθανάσιος Γεωργακάκης   Πρώην Στρατιωτικός Δικαστής (Πρόεδρος Στρατ. Δικαστηρίου) και ήδη Δικηγόρος παρ' Αρείω Παγω

Ο συντονισμός της ημερίδας ήταν απο την Δημοσιογράφο και Ιδιοκτήτρια των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ , Βάλια Αμπατζή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συμμετέχοντες


Η ημερίδα ξεκίνησε με τον κ. Λυμβαίο, Γεν. Γραμματέα ΕΣΑΜΕΑ, ο οποίος παρουσίασε τη στήριξη της ΕΣΑΜΕΑ προς τους στρατιωτικούς με παραμβάσεις της στο ΥΠΕΘΑ.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Τριανταφύλλου, Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., η οποία μίλησε για την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ που έχει αρκετά μέλη στρατιωτικούς και βοήθησε πολύ στο προηγούμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ μαζί με τον ΣΥΔΑ.

Έπειτα ο κ. Δημήτριος Χαλάστρας , Πρόεδρος ΠΑΣΥΣΕΚ, μίλησε για τον Σύνδεσμο και την συμβολή του στα θέματα στρατιωτικών ειδικής κατάστασης.

Η κ. Συμέλα Παπαδόπουλου Πρόεδρος ΣΥΔΑ και η κ. Μπαρμπαλιά Ελένη Πρόεδρος Ε. Ε του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας αναφέρθηκαν στον αγώνα που έδωσαν επι θητείας Πάνου Ρήγα προκειμένου να περάσει η ευνοική ρύθμιση για τα παιδιά των στρατιωτικών με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και το έργο του ΣΥΔΑ.

Οι κύριοι Νικόλαος Παναγιωτίδης, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ - Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μακράκης Θάνος  Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σερρών , αναφέρθηκαν σε προβλήματα που έχει αναφερθεί η ΠΟΜΕΝΣ αλλά τα τωρινά προβλήματα που συνεχίζουν να απασχολούν αυτή την κατηγορία στρατιωτικών.

Ο κ. Μαυρίδης Βασίλειος , Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας , έχοντας ο ίδιος την εμπειρία ως προστάτης μελών ΑΜΕΑ μίλησε για την δυσκολία που έχουν οι στρατιωτικοί να ανταπεξέλθουν , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ότι το νομικό πλαίσιο επίσης θέλει βελτιώσεις.

Τέλος ο κ. Αθανάσιος Γεωργακάκης   Πρώην Στρατιωτικός Δικαστής (Πρόεδρος Στρατ. Δικαστηρίου) και ήδη Δικηγόρος παρ' Αρείω Παγω,  αναφέρθηκε στην νομοθεσία και βοήθησε πολύ στις ερωτήσεις που έγιναν στο τέλος της ημερίδας απο το κοινό.

Τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν για αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση !


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά