50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΣΑΣ







Στις 6 Ιουνίου 1970, η Σ.Ι.Σ. μετονομάσθηκε με το υπ’αριθμόν 562 Νομοθετικό Διάταγμα σε Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.), διατηρώντας τα τμήματα Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Κτηνιατρικού και Φαρμακευτικού και συγκροτώντας ταυτόχρονα νέα τμήματα, στα οποία φοίτησαν μαθητές του Δικαστικού, του Οικονομικού και του Στρατολογικού.

Η λειτουργία της Σχολής με τη νέα της μορφή ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου 1970, με τον Διοικητή της Σχολής να μην είναι πια απόφοιτος της Σ.Ι.Σ. αλλά προερχόμενος εκ της Σ.Σ.Ε. Σήμερα η Σχολή διαθέτει σπουδαστές επτά τμημάτων: Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Κτηνιατρικού, Φαρμακευτικού, Ψυχολόγων, Νομικού και Οικονομικού


Για τον Σύνδεσμο, η επέτειος των 50 ετών από την μετονομασία από ΣΙΣ σε ΣΣΑΣ και την είσοδο στην σχολή και άλλων ειδικοτήτων εκτός των υγειονομικών αποτελεί μια καλή ευκαιρία προβληματισμού για το παρελθόν μας, αλλά είναι και μια αφετηρία για να συνεχίσουμε τον αγώνα όχι μόνο για την ύπαρξη της στρατιωτικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή και προσφέρει το έμψυχο υλικό στις ΕΔ αλλά και την είσοδο άλλων ειδικοτήτων χρήσιμες για το στράτευμα και την Ελληνική κοινωνία.

Με τη σκέψη αυτή ο Σύνδεσμος συμμετέχει στην επέτειο αυτή και την απαλλαγή από δογματισμούς και πιστεύοντας ότι η απροκατάληπτη γνώση του ιστορικού παρελθόντος αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για γόνιμο προβληματισμό.

Γιορτάζουμε τη συμπλήρωση των πρώτων 50 χρονων της ιστορίας της ΣΣΑΣ χωρις να παραμερίζουμε και να λησμονούμε την προ αυτής ιστορία ,την ιστορία του υγειονομικού σώματος που ήταν η απαρχή της ύπαρξης της σχολής μας. Διαχρονικά (εκτός των άλλων) έχουμε ‘’κερδίσει’’ εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ‘’εικόνες’’ αυτής της διαδρομής της σχολής μας από το χθες στο σήμερα για μας τους αποφοίτους αλλά και για το Ελληνικό στράτευμα και πολύ περισσότερο την Ελληνική κοινωνία . Ειδικά φέτος το 2020 με την διάθεση εγκαταστάσεων αλλά και του επιστημονικού δυναμικού προερχόμενου απο την σχολή μας για τον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ως σύνδεσμος ευχόμαστε χρόνια πολλά και την συνέχεια της ύπαρξηs της σχολής μας της μοναδικής παραγωγικής σχολής των Ενόπλων δυνάμεων στην Βόρεια Ελλάδα.

ΔΣ ΣΑ/ΣΣΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά