Π.Ο.Ε.Σ. + Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.: Οι απουσίες λόγω κορωνοϊού δεν πρέπει να χρεώνονται ως κανονικές ή απαλλαγές

Π.Ο.Ε.Σ. + Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.: Οι απουσίες  λόγω κορωνοϊού δεν πρέπει να χρεώνονται ως κανονικές ή απαλλαγές
ΘΕΜΑ Προσωπικό – Διοικητικά (Υποχρεωτική Απουσία Στελεχών)
ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4/26.3.2020 Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.
Με το σχετικό έγγραφό της, το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένως,  η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.) μας μεταφέρει διαμαρτυρίες συναδέλφων μας, που υπηρετούν στις Μονάδες της Π.Ε. Λήμνου, για το γεγονός ότι αν και υποχρεωτικώς ευρίσκονται εκτός στρατοπέδων (μετά από έγγραφες διαταγές σας, εκδοθείσες στο πλαίσιο που καταβάλλουν άπαντες για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού) εν τούτοις οι Διοικήσεις τους τούς «χρεώνουν» είτε με απαλλαγές 24ωρων υπηρεσιών (παρελθουσών ή μελλοντικών), είτε με άδειες (κανονικές ή μικρής διάρκειας) τις οποίες ουδέποτε αιτήθηκαν.
...................
ΘΕΜΑ : Προσωπικό – Διοικητικά
α. Φ.440/30/505998/Σ.2191/16 Μαρ 20/ΓΕΣ/Β1/4γ
β. Φ.440/31/506825/Σ.2354/ 20 Μαρ 20/ΓΕΣ/Β1/4γ
Αξιότιμε κύριε Ταξίαρχε.
Μέλη – συνάδελφοί μας που υπηρετούν σε Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες της Π.Ε. Λήμνου και δεν προσέρχονται – αναγκαστικά - στην εργασία τους, αλλά διαμένουν στο σπίτι τους, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά περιλαμβάνονται στα (α) και (β) σχετικά και ειδικότερα στην εφαρμογή του μέτρου της παραγράφου 1β του (β) ομοίου (η στελέχωση των Μονάδων να είναι η ελάχιστη δυνατή και όχι κάτω από το 50% της υπηρετούσας δύναμης), μας μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους, καθώς οι Διοικήσεις τους, τους «χρεώνουν» είτε με απαλλαγές 24ωρων υπηρεσιών (παρελθουσών ή μελλοντικών), είτε με άδειες (κανονικές ή μικρής διάρκειας) τις οποίες ουδέποτε αιτήθηκαν.
Θεωρώντας ότι οι παραπάνω ενέργειες δε συνάδουν με το χαρακτήρα της διαμορφωθείσας έκτακτης και πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, ο οποίος πρέπει να επιβραβεύει τις προσπάθειες μη διασποράς του κορωνοϊού και όχι να τιμωρεί όσους συμβάλουν στον περιορισμό της, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να αρθεί το μέτρο της «χρέωσης» απαλλαγών ή αδειών από τους παραπάνω συναδέλφους μας και να τους επιστραφούν όσες χωρίς τη θέλησή τους χορηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά