Κ. Υπουργέ - Βαθμολογική Αποκατάσταση Αξιωματικών Εθελοντών - ΕΟΘ




Ως Αξιωματικός που υπηρετούσα στο ΠΝ εξ Εθελοντών και πριν την αποστρατεία μου, όπου ο Κ. Υπουργός δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ασχολήθηκε με τις αιτήσεις για παραμονή ως ΕΟΘ όπου κανένα στέλεχος μη ΑΣΣΥ δεν παρέμεινε, παρά τις επιστολές που έστειλα στον Κ. Υπουργό και στον Διευθυντή του Γραφείου του, δεν εφάρμοσαν την νομοθεσία όπως ορίζετε και εφαρμόζετε μόνο από τον Στρατό και την Αεροπορία, οι αρμόδιοι του ΠΝ δυστυχώς συνεχίζουν τις ηθικές αδικίες και ανομίες στα στελέχη μη ΑΣΣΥ. Πριν αποστρατευτώ τον Νοέμβριο έστειλα μια αναφορά Βάση του ΦΕΚ  Γ 1734 01-10-2019, όπου μετά από 5έτη εσκεμμένης αδιαφορίας και μη εφαρμογή της νομοθεσίας με προήγαγαν στον βαθμό του Πλωτάρχη από το 2014 όπως έπρεπε με τον Ν.2439/96 και βάση του Ν. 3883/10 στο  Άρθρο 91 Έναρξη ισχύος 1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων των επομένων παραγράφων, ο παρών νόμος ισχύει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 2. Για τα στελέχη των ΕΔ που μέχρι την 31.12.2012 συμπληρώνουν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 10, 11, πλην των παραγράφων 11 και 12 αυτού, 12 έως 14 και 16 έως 22 του ν.2439/1996 (ΦΕΚ 219/Α΄).   
Έστειλα την κάτωθι αναφορά όπου βάση του Ν.2439/96 αναφέρεται στο  άρθρο 5 παράγραφος 1 υποπαράγραφος ε ότι στα τριάντα τέσσερα (34) έτη έπρεπε να κριθώ στον βαθμό του Αντιπλοιάρχου. Καθώς στο άρθρο 5 παράγραφος 8 υποπαράγραφος γ Πλωτάρχες με 21 έτη υπηρεσίας προάγονται στο βαθμό του Αντιπλοίαρχου.
2. Γνωρίζετε ότι προήχθησαν στελέχη νεώτερα μου στον βαθμό του Αντιπλοίαρχου καθώς ο χρόνος κτήσεως τους στον βαθμό του Πλωτάρχη  ήταν το 2015 έναντι εμού το 2014 και το έτος κατατάξεως τους 1985 έναντι εμού 1984. Όπου δεν προβλέπεται βάση νομοθεσίας
Ν.2439/96 και 3883/10.
3.Κατόπιν των παραπάνω αιτούμαι την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος μου, την κρίση σύμφωνα με τα παραπάνω και την απόδοση του επόμενου σε μένα βαθμού.
Απάντησαν οι αρμόδιοι του ΓΕΝ στις 4 Φεβρουαρίου μετά από 3μήνες και μου αναφέρουν τα κάτωθι:
Σύμφωνα με τον Ν.3883/10 του άρθρου 90 υποπαράγραφος 1(δ) και άρθρο 91 παράγραφος 2
α. Η διάταξη της υποπαραγράφου  (ε) της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του Ν. 2439/96 την οποία επικαλείστε προκειμένου να κριθείτε για την προαγωγή στον βαθμό του Αντιπλοίαρχου, καταργήθηκε για όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάταξης τους, από την ισχύ του Ν.3883/10.
β. Ο καταληκτικός βαθμός των Αξιωματικών (Ε) ως Εθελοντής του Ν. 445/74, ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάταξης σας στις τάξεις των ΕΔ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του Ν.3883/10, είναι αυτός του Πλωτάρχη.
Κατόπιν των ανωτέρω, το αίτημα μου θεωρείται κατά νόμο αβάσιμο και ως εκ τούτου δεν δύναται να ικανοποιηθεί.

Όπως καταλαβαίνετε οι αρμόδιοι που γνωρίζουν και χειρίζονται πολλά έτη(άνω των 10ετών στην ίδια θέση) την εφαρμογή και την ερμηνεία της νομοθεσίας στο Β Κλάδο ΓΕΝ, αγνοούν εσκεμμένα ότι στον νόμο 3883/10 που αναφέρονται συνεχώς, το άρθρο 91 όπου εξαιρούσε τα παλαιά στελέχη και ισχύει ο Ν.2439/96 για την σταδιοδρομία τους, αγνοούν ότι ο Στρατός και η Αεροπορία προήγαγε τα αντίστοιχα στελέχη και στον βαθμό του Αντιπλοίαρχου εν ενεργεία και εν αποστρατεία στον βαθμό του Πλοίαρχου, αντίστοιχοι βαθμοί του Αντισυνταγματάρχη και Συνταγματάρχη, Αντισμήναρχου και Σμήναρχου, αλλά φρόντισαν να προαχθούν οι ίδιοι και όλα τα στελέχη Ναυτόπαις και Σδυτεν στους βαθμούς Αντιπλοίαρχου και Πλοίαρχου βάση δικών τους απόψεων και εφαρμογή της νομοθεσίας. Κ. Υπουργέ και Νομικοί Σύμβουλοι εκτιμάτε ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμόζετε δίκαια και ορθά η πρέπει να εφαρμόζετε ανάλογα με τα συμφέροντα και τις ρατσιστικές απόψεις των αρμοδίων στελεχών και όλων αυτών που συναινούν στην απαξίωση των στελεχών μη ΑΣΣΥ. Ελπίζω να ασχοληθείτε με τα προβλήματα των Στελεχών γιατί ακόμα δεν έχουμε δει την δικαιοσύνη σας και την μέριμνα σας με πράξεις. 

Σας ευχαριστώ Β.Π
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά