«ΟΧΙ» απο τους Χιώτες στην δημιουργία δομών προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)





ΒΙΝΤΕΟ

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την δημιουργία δομής στην περιοχή του Αίπους, εμφανίστηκαν κάτοικοι του Βροντάδου, και όχι μόνο, που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του 17.
Ξεκαθαρίζοντας ότι θα μείνουν μέρα νύχτα εκεί προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο μηχανημάτων, που θα ξεκινήσουν την δημιουργία του Κλειστού Κέντρου, οι πολίτες θέλησαν με την «πρόχειρη», όπως την χαρακτήρισαν κινητοποίηση να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
«Είμαστε ενωμένοι απέναντι σε όποιον είναι απέναντι μας», ανέφεραν οι πολίτες εξαπολύοντας παράλληλα και προσωπική επίθεση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Χιώτη βουλευτή Νότη Μηταράκη, λέγοντας ότι «αγνοεί πλήρως την τοπική κοινωνία», ενώ αναφορικά με την επίταξη του χώρου οι πολίτες χαρακτήρισαν την πράξη αυτή ως πράξη προδοσίας.
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο νησί μας καμία δομή, περά από αυτό που προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου», διαμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση.
Το δικό τους «ΟΧΙ» είπαν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς εκτιμούν ότι η δημιουργία μιας τέτοιας υπερδομής στην περιοχή θα σημαίνει το δικό τους  επαγγελματικό θάνατο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί πολίτες αναφέρθηκαν, εκτός από την ιστορικότητα και την σημασία της περιοχής για τον Βροντάδο, και  στις κακές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν καθιστώντας την αφιλόξενη για ανθρώπους.
Το...ραντεβού ανανεώθηκε για την ημέρα που θα ξεκινήσουν εργασίες με τους Βρονταδούσους να δηλώνουν ότι αυτό δεν πρόκειται  να το επιτρέψουν.





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά