Μηχανικός ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο …γράφει βιβλία για παιδιά










Ο Δημήτρης Ταουκίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 37 χρόνια και από το καλοκαίρι μένει στον Βόλο. Είναι αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Εκτός όμως από μηχανικός ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, είναι και συγγραφέας τριών παιδικών βιβλίων, που μπορούν να διαβαστούν τόσο από παιδιά, όσο και από ενήλικες.
Τον Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο «Ο Γιατρός Κλόουν» και έναν χρόνο μετά το δεύτερο βιβλίο του «Ο Μικρός Μακαρονομάχος» ενώ τον προσεχή Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει το τρίτο του βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Ο αυτόματος πωλητής γάλακτος και τα με(γάλα) μυστικά του» από τις εκδόσεις Παρισιάνου.
«Τα βιβλία μου τα γράφω με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε και ένας ενήλικας που έχει τη διάθεση να διαβάσει ένα παραμύθι, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον». Όπως σημείωσε, στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία δεν πρέπει να αναφέρεται η ηλικία στα βιβλία και τείνει να καταργηθεί.
«Και ο μεγάλος έχει δικαίωμα να διαβάσει ένα παιδικό βιβλίο» πρόσθεσε.





Η ιδέα για το τρίτο βιβλίο του ξεκίνησε όταν ο ίδιος βρισκόταν στην ουρά για να αγοράσει γάλα από έναν αυτόματο πωλητή και ένα παιδάκι έψαχνε να βρει την πορτούλα. «Από πίσω έχει λιβάδια με αγελάδες που βγάζουν το γάλα, μου είπε το παιδί. Συγκλονίστηκα από τη δύναμη της παιδικής φαντασίας και έγραψα ένα παραμύθι για αυτή την ιστορία».
Ο ίδιος αφιερώνει το καινούργιο του βιβλίο στη δύναμη της παιδικής φαντασίας και στον σεβασμό που οφείλουν να έχουν οι άνθρωποι στα ζώα παραγωγής.
«Πάντα κάτι έγραφα και δεν είχα στο μυαλό μου πως κάτι από όλα αυτά θα εκδοθεί. Επίσης διάβαζα. Λένε πως, όταν αποφασίζεις να γράψεις ένα βιβλίο, υπάρχουν τρεις δρόμοι να τους διαβείς. Αν θες να γράψεις ένα βιβλίο για ενήλικες είναι σαν να περπατάς, όταν γράφεις ένα ποίημα είναι σαν να χορεύεις και όταν γράφεις ένα παιδικό βιβλίο είναι σαν να πετάς. Εγώ ένιωσα την ανάγκη ότι θέλω να πετάξω και αποφάσισα να γράψω παιδική λογοτεχνία».
Σημείωσε ότι η παιδική λογοτεχνία είναι πιο απαιτητική.


«Ενώ στον ενήλικα παρουσιάζει κάτι, στο παιδί πρέπει να το κρύψεις για να το βρει μόνο του» εξήγησε σημειώνοντας ότι τα παιδιά είναι πανέξυπνα και ξέρουν ότι δεν υπάρχουν δράκοι. «Όταν μιλάς στο παραμύθι σου για δράκους, μαθαίνεις στα παιδιά ότι μπορούν να νικηθούν» πρόσθεσε.
Ο κ. Ταουκίδης έχει ήδη στο μυαλό του την επόμενη ιδέα για παιδικό βιβλίο.
Αναφορικά με την αποδοχή που έχει λάβει από τους συναδέλφους του ο συγγραφέας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διακατέχονται από εξωστρέφεια. «Η δράση μου έχει αγκαλιαστεί και από τους συναδέλφους και από την ηγεσία. Στις παρουσιάσεις οι συνάδελφοί μου έρχονται μόνοι ή μαζί με τα παιδιά τους για να με στηρίξουν».

e-thessalia
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά