ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΜΕΝΣ. Ειδικές άδειες μετ' αποδοχών για το υγειονομικό προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων

   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη ψήφιση της Υ.Α. Φ.400/102/405992/Σ. 345/28/6-19 ΦΕΚ 2628 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, περί τροποποίησης της Υ.Α. Φ.400/34/292616/Σ.4753/31-08-16 ΦΕΚ 2808 όμοιας, με θέμα «Ρύθμιση των ειδών των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των κατηγοριών του δικαιούμενου προσωπικού, των προϋποθέσεων, της διάρκειας, καθώς και κάθε άλλου αναγκαίου ζητήματος για τη χορήγησή τους στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων»
           Συγκεκριμένα με την απόφαση, αυτή (άρθρο 10, παρ. 1):
      «1. Στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, πλην ιατρών, οι οποίοι υπηρετούν και απασχολούνται σε χειρουργεία, μονάδες ανάνηψης, εντατικής θεραπείας, αυξημένης φροντίδας, στεφανιαίων νόσων, τεχνητού νεφρού, περιτοναϊκής κάθαρσης, ΑΙDS, προώρων, αίθουσες τοκετών και παραλαβής, υπηρεσίες αιμοδοσίας, μονάδες μεσογειακής αναιμίας και αιμορροφιλικών, τμήματα και μονάδες επειγόντων περιστατικών, ακτινοδιαγνωστικά, νεότερων απεικονιστικών μεθόδων (αξονικός - μαγνητικός), ακτινοθεραπευτικά, πυρηνικής ιατρικής, αιμοδυναμικά, μεταμοσχεύσεων, ειδικών λοιμώξεων, ψυχιατρικά που υποδέχονται τουλάχιστον 30% οξέα περιστατικά, χημειοθεραπείας, ογκολογίας, τραπεζών γάλακτος, προγεννητικού ελέγχου, αντιμετώπισης στειρότητας και υπογονιμότητας, αιματολογικά εργαστηριακού τομέα, βιοπαθολογικά, διάλυσης κυτταροστατικών και άλλων βιολογικών φαρμάκων, κυτταρολογικά, παθολογικής ανατομικής, βιοχημικά, γενετικής, ιολογίας, ανοσολογίας - ιστοσυμβατότητας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), χορηγείται ειδική πρόσθετη άδεια με αποδοχές διάρκειας δέκα (10) ημερών, μετά από συνεχή υπηρεσία ενός (1) έτους στα ανωτέρω τμήματα και μονάδες.»
        Η απόφαση αυτή αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας της πρότασης μας που είχαμε υποβάλει με σχετικό έγγραφό μας. (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/708-pomens-stamatiste-tis-diakriseis-oi-eidikes-adeies-met-apodoxon-na-isxyoun-kai-stous-stratiotikoys-ton-nosileftikon-idrymaton-ton-e-d).
           Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως  όταν τα πιστεύω σου πηγάζουν από αγνά κίνητρα, οι προσπάθειές σου είναι άοκνες  και ο στόχος σου ρεαλιστικός τότε ένας δρόμος υπάρχει, αυτός της αναγνώρισης του έργου σου.
  Έχοντας πλήρη επίγνωση του σοβαρού έργου που καλούμαστε να επιτελέσουμε και την ευθύνη που απορρέει από αυτό, αλλά πεπεισμένοι ότι έχουμε συμπαραστάτες το έμψυχο υλικό των ενόπλων δυνάμεων, εκφράζουμε την πεποίθησή μας για ακόμη περισσότερες δικαιώσεις προς αναβάθμιση του εργασιακού επιπέδου των συναδέλφων.
           Με γνώμονα λοιπόν την Μέριμνα Προσωπικού των συναδέλφων μας και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα εξακολουθήσουμε να αναδεικνύουμε καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη του στρατεύματος, μακριά από τα παιχνίδια συγκεκριμένων κομμάτων που θέλουν να επιβάλλουν τους σχεδιασμούς τους και τις επιδιώξεις τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, με όχημα τα μορφώματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν μέσα από την πρόσφατη τροπολογία των ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ.
            Η ΠΟΜΕΝΣ ήταν, είναι και θα παραμείνει, προς απογοήτευση τους, η Ομοσπονδία που θα εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων Στρατιωτικών.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά