Οι ΗΠΑ επεξεργάζονται την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος




Σχετική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο θα επισκεφτεί σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, προκειμένου να συζητήσει του μέλλον των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο διάστημα, μεταδίδει το CNN.

Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν θα είναι και η πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σύσταση μιας διαστημικής δύναμης (Space Force), σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων.

Τη σημερινή επίσκεψη του Πενς στο πεντάγωνο επιβεβαίωσαν δύο στελέχη του γραφείου του.

Η άφιξη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο Πεντάγωνο συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση της αναφοράς του υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο, σχετικά με την προτεινόμενη οργανωτική και διοικητική δομή της διεύθυνσης διαστήματος, όπως επίσης και τις υποδομές που θα χρησιμοποιεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σχετική αναφορά για τις διαστημικές δραστηριότητες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε αρχικά προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας με δηλώσεις του στο CNN, είχε αποδώσει την καθυστέρηση σε διορθώσεις και προσθήκες που γίνονταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο η αναφορά αυτή, δεν αναμένεται να υποστηρίζει την οργάνωση μιας ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο του Πενταγώνου, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο «επεξεργάζεται έναν τρόπο» σχετικά με την ίδρυση διεύθυνσης διαστήματος. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει μία πρόταση σύμφωνα με την οποία, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ προτείνει την αναβάθμιση της διεύθυνσης διαστήματος, σε μάχιμο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αντίστοιχη στρατιωτική διεύθυνση.

Ο Μάτις από την πλευρά του, δήλωσε ότι υποστηρίζει την παραπάνω εξέλιξη, τονίζοντας ότι: «Πρόκειται για κάτι που μπορεί να οργανωθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν μια τέτοια εξέλιξη, υποβαθμίζει την πρόταση του Τραμπ για μία ξεχωριστή στρατιωτική υπηρεσία για το διάστημα, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ τόνισε ότι το υπουργείο του βρίσκεται «σε πλήρη συμφωνία» με τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά και τις ανησυχίες του για το διάστημα, τονίζοντας ότι ο Πενς είναι «ο άνθρωπος-κλειδί» για το ζήτημα αυτό.
f-news.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά