ΕΤΟΙΜΟΣ ο πρώτος «ΚΥΝΗΓΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ» του Αιγαίου από την ΕΑΒ-Πονοκέφαλος στην Τουρκία

A67DA1EA-9B5A-427A-9281-E7DB4869A52D
Το P-3B Orion, ενδιάμεση λύση, στο Athens Flying Week International Air Show!
Στο Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2018 στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας τύπου P-3B Orion (Sn.153427) που πέρασε γενική επιθεώρηση και ανακατασκευή στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Το αεροσκάφος θα βρίσκεται στην αεροπορική βάση σε στατική θέση και δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει πτητική επίδειξη. Την περίοδο αυτή οι μηχανικοί της ΕΑΒ ολοκληρώνουν τις δοκιμές του αεροσκάφους ώστε σε ένα μήνα να πετάξει στην Τανάγρα και να παρουσιαστεί επίσημα.
Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος P-3B Orion με Sn.153427 αποτελεί την ενδιάμεση λύση του προγράμματος P-3HN MLU σύμφωνα με την οποία ένα από τα 4+1 P-3B Orion θα υποστεί γενική επιθεώρηση και ανακατασκευή, έως ότου ξεκινήσει το πρόγραμμα πλήρους αναβάθμισης και ανακατασκευής των υπολοίπων P-3B Orion από την ΕΑΒ.
Τα πρώτα αεροσκάφη που έπεσαν θύμα της κρίσης ηταν οι κυνηγοί υποβρυχίων P-3 Orion, φυσικά με το σκεπτικό να αγοραστούν άλλα, κατώτερων επιδόσεων και μικρότερης εμβέλειας (τα P-3 είναι τετρακίνητηρια).
Ομως η ανακήρυξη της ΑΟΖ κι ιδίως στην τεράστια περιοχή ΑΟΖ που συνορεύει σε συνεργασία με την Αίγυπτο, απαιτούσε αεροσκάφος να περιπολεί πολλά μίλια μακριά από τις ακτές, οπως μόνο το P-3 μπορεί να κάνει σήμερα με όσα υπάρχουν στην αγορά, εκτός από το P-8 το όποιο ομως κοστίζει €200εκ το ένα!
Το P-3 κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου ως κηνυγός των σοβιετικών πυρηνικών υποβρυχίων στους ωκεανούς και είναι το πιο κατάλληλο για την Μεσόγειο.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου