ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ Α. ΜΟΥΝΤΑΣ Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ | ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ Α. ΜΟΥΝΤΑΣ Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ | ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΑπό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση  εξουδετέρωσης 2 βλημάτων πυροβολικού του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου (μέσω ελεγχόμενης έκρηξης), από στελέχη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (Δ.Υ.Κ.). 

Τα πυρομαχικά βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Μούντας ν. Κεφαλονιάς.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεργάστηκε στενά με  τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και τον Σύλλογο Κατελειού για τη Μελέτη και Προστασία της Θαλάσσιας & Χερσαίας Ζωής αλλά και λοιπούς περιβαλλοντικούς φορείς και ινστιτούτα όπως τον σύλλογο  "Αρχέλλων", το Ινστιτούτο  "Πέλαγος", την "Mom" και το "Αρχιπέλαγος" ούτως ώστε να επιλεγεί η διαδικασία με την μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, για την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης.

Η ανωτέρω περιοχή βρίσκεται στα όρια προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 αλλά και προστατευόμενων περιοχών Ποσειδωνίας. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος για υφιστάμενες φωλιές χελωνών του είδους CARETTA CARETTA που βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από το σημείο της εξουδετέρωσης και μεταφέρθηκε μια φωλιά.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά