Π.Ο.Ε.Σ. - Τροποποίηση στο επίδομα παραμεθορίου

Π.Ο.Ε.Σ. - Τροποποίηση στο επίδομα παραμεθορίου
ΘΕΜΑ : Επίδομα Παραμεθορίου Στρατιωτικών (100,00 €)

α. Ν.4553/2018 (ΦΕΚ Α΄ 119, «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργού Άμυνας του Βασιλείου του Βελγίου, του Υπουργείου Άμυνας της Τσεχικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργού Άμυνας του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Νορβηγίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας και του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Ισπανίας που αφορά στην Πολυεθνική Συνεργασία για Κατευθυνόμενα Πυρομαχικά Ακριβείας Αέρος - Εδάφους, καθώς και της επιγενόμενης 1ης τροποποίησης αυτού και άλλες διατάξεις»)

β. Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»)

1. Σύμφωνα με το τέταρτο άρθρο του (α) σχετικού που αντικατέστησε το πρώτο εδάφιο της παρ. Ε΄ του άρθρου 127 του ν. 4472/2017 (Α΄74) επεκτάθηκε η χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου (100,00 €) και στα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν (με τοποθέτηση, μετάθεση, απόσπαση ή διάθεση) στις Μονάδες προκάλυψης της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας.

2. Σύμφωνα, εξάλλου, με το έκτο άρθρο του ίδιου ως άνω νόμου (ν.4553/2018) η ισχύς του, δηλαδή η έναρξη χορήγησης του ανωτέρω επιδόματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 6 Ιουλίου 2018.

3. Σύμφωνα, τέλος, με το άρθρο 162 του (β) σχετικού η έναρξη χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου ορίστηκε η 1.1.2017.

4. Από τα ανωτέρω καθίσταται ευκρινές ότι ο νομοθέτης, ενώ φέρεται να αντικατέστησε άρθρο νόμου, η εφαρμογή του οποίου άρχισε την 1.1.2017, προφανώς από παραδρομή και αβλεψία, όρισε ως μερική έναρξη εφαρμογής την 6.7.2018, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό στελέχη δύο (2) ταχυτήτων, δηλαδή στελέχη που δικαιούνται το ίδιο επίδομα (επίδομα παραμεθορίου), να το λαμβάνουν, κάποια (και μάλιστα αναδρομικώς), από 1.1.2017 ενώ κάποια άλλα, την 6.7.2018.

5. Θεωρώντας την ως άνω ενέργεια ως οφθαλμοφανή αδικία, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και τροποποίηση των σχετικών άρθρων του (α) σχετικού ως εξής:


Άρθρο τέταρτο
Τροποποίηση του ν. 4472/2017 (Α΄ 74)

1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. Ε΄ του άρθρου 127 του ν. 4472/2017 (Α΄74), αντικαθίσταται ως εξής: «Ε. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ.»

2. Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος άρθρου αρχίζει από 1.1.2017.


Άρθρο έκτο

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και του Μνημονίου Κατανόησης και της 1ης Τροποποίησης αυτού, που κυρώνονται, προσωρινά, από την ημερομηνία υπογραφής τους και οριστικά, σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες, εκτός αν διαφορετικά ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις του.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά